Actualitate

Țeapa de 800.000 de euro dată de o firmă din Republica Moldova

Firma respectivă vinde piese de mobilier, iar peste 100 de români s-au păcălit achiziționând obiecte de la filialele acesteia din România. Conform informațiilor, patronul companiei este un om de afaceri din Republica Moldova, care se află deja în custodia oamenilor legii. Ancheta a arătat faptul că peste 130 de persoane au fost înșelate.
Metoda pe care compania o folosea este una destul de simplă. Dacă îți propuneai să achiziționezi o piesă de mobilier, erai nevoit să plătești un avans de 70%, iar firma îți promitea o reducere de 10% din suma totală. Astfel, aveai impresia că urmează să plătești doar 90% din prețul afișat. Clientul încheia contractul în showroom, însă în cele din urmă mobila nu mai era niciodată livrată.

Persoanele țepuite de firma Bismobil Kitchen, au pierdut, în medie, aproximativ 6000 de euro. Aceștia reprezentau avansul de 70% pentru mobila de bucătărie care nu a mai ajuns în casele lor niciodată.

Firma Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova, iar la noi în țară aceasta avea deschise 14 magazine, cu două showroom-uri în Capitală și câte unul în marile orașe din România, precum Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu sau Oradea. Aceștia aveau o promovare „agresivă” prin care promiteau clienților reduceri masive, bonificații și măsurători gratuite.

Pentru a se asigura că vor fi greu de găsit, patronii aveau nu mai puțin de 40 de firme prin care încheiau contractele cu clienții finali. Compania nu își respecta termenele de livrare și găsea constant scuze, iar în momentul în care clienții au început să realizeze țeapa pe care au luat-o și să facă plângeri, moldovenii au închis, rând pe rând, toate showroom-urile din țară.

sursa