Advertoriale

TOP 10 Motive pentru care merită să vizitezi Japonia

Supranumită și “Țara soarelui răsare”, Japonia este o țară tot mai vizitată de români în ultimii ani, datorită culturii specifice și a infrastructurii ultramoderne. 

 

Principalele atracții turistice din Japonia includ muntele Fuji, Altarul Itsukushima, Castelul Himeji, Castelul Osaka, Hiroshima, Insula Miyajima și multe altele ce merită vizitate și explorate. 

 

  1. Peisajele naturale 

 

Japonia este una dintre țările în care natura poate fi explorată sub o multitudine de feluri. De la păduri, la munți, la grădini peisagistice, această țară are atât de multe experiențe de oferit. 

 

  1. Curățenia 

 

Japonia este recunoscută pentru bunele maniere și disciplină, astfel că străzile sunt adesea curate, iar la fiecare pas se poate găsi un coș de gunoi public, astfel încât să încurajeze oamenii să mențină zonele populate curate. 

 

  1. Siguranța 

 

Japonia este una dintre cele mai sigure țări din lume, având o rată de criminalitate foarte scăzută. Astfel, nu va trebui să-ți faci griji că s-ar putea întâmpla ceva, putând să te bucuri de festivaluri și de centrele aglomerate ale orașelor.

 

  1.  Muntele Fiji 

 

Ce altă experiență mai deosebită ai putea trăi decât să te trezești în Tokyo și să poți observa frumusețea faimosului munte Fiji chiar de la geamul hotelului? 

 

  1. Festivaluri în orice anotimp 

 

Calendarul japonez include zeci de festivaluri, astfel că indiferent de perioada în care alegi să vizitezi Japonia, te vei putea bucura de o experiență culturală unică. 

 

  1. Castele faimoase 

 

În multe orașe cunoscute din Japonia există castele importante, ce așteaptă vizitatori care să le afle povestea. În spatele fiecăruia dintre acestea se află o bucățică din istoria Japoniei, care merită pe deplin explorată. 

 

  1. Bucătăria japoneză 

 

Cu totul diferită de orice altă bucătărie internațională, preparatele culinare specific japoneze îți vor lăsa doar păreri extraordinare. De la sushi, ramen și până la Yakiniku și Sukiyaki, bucătăria japoneză te va lăsa cu siguranță cu o părere fantastică. 

 

  1. Templele din Japonia 

 

Pentru a te simți cu adevărat aproape de inima și cultura Japoniei, trebuie neapărat să vizitezi templele și altarele istorice ale acesteia. Printre cele mai cunoscute și vizitate sunt templul budist Byodoin și templul Toji din Kyoto. 

 

  1. Restaurante cu stele Michelin 

 

În Japonia se află cele mai multe restaurante cu 3 stele Michelin, astfel dacă îți dorești o experiență culinară unică, ia în calcul o seară la unul dintre aceste restaurante și răsfață-te cu cele mai deosebite preparate. 

 

  1. Arhitectura

 

Arhitectura și arta stradală întâlnite în Japonia nu te vor lăsa să pleci fără să umpli galeria telefonului cu poze uimitoare. De la clădiri ultramoderne, la altare tradiționale, această țară te va cuceri la fiecare pas. Un circuit în Japonia este alegerea ideală dacă-ți dorești o experiență completă, iar cei de la karpaten.ro îți pot pune la dispoziție unele dintre cele mai bune oferte de pe piață. 

 

Astfel, te poți bucura de o vacanță ideală, explorând atât frumusețile naturale, cât și marile centre ale orașelor pe care Japonia le poate oferi. 

 

sursa foto: Pexels.com