Politica

Toti bugetarii romanii primesc 347 de lei

Toti romanii bugetari primesc 300 de lei la salariul care il detin de la 1 ianuarie luna aceasta, relateaza bzi.ro.

Aceasta suma este o indemnizatie de hrana de 347 de lei, care este inclusa in salariul lunar, asta inseamna ca romani se vor putea bucura de aeasta suma numai in luna februarie.

De mentionat este ca aceasta va fi calculata in functie de salariul minim. Astfel, tinand cont de faptul ca acesta s-a schimbat si a ajuns la suma de 2080 de lei, indemnizatia de hrana primita pentru 2019 de bugetari va fi de 4160 lei brut, adica 437 lei pe luna impozitati.

Toti bugetarii primesc 300 lei in plus la salariu, de la 1 ianuarie

Cu toate acestea, indemnizatia avea termen precis: 1 decembrie, nu 1 ianuarie, dupa cum era decis prin legea 153/2017, art. 18. ”(1) Incepand cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acorda obligatoriu, lunar, indemnizatii de hrana la nivelul anual a doua salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, cu exceptia personalului Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justitiei-Administratia Nationala a Penitenciarelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe

Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale, precum si a personalului politiei locale care, potrivit legii, beneficiaza de drepturi de hrana in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 26/1994, privind drepturile de hrana, in timp de pace, ale personalului din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (2) Indemnizatiile de hrana prevazute in alin. (1) se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat in luna anterioara, cu incadrarea in prevederile art. 25 alin. (1).”