Scitech

Twitter a pierdut 5 miliarde de dolari după ce Trump a fost exclus definitiv de pe platformă

Acțiunile de pe Twitter au scăzut până la 12% luni, după ce compania de socializare a suspendat definitiv contul președintelui Donald Trump vineri seară. Scăderea prețului acțiunilor a șters 5 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a Twitter.

Șefii Twitter au suspendat contul lui Trump – care avea aproximativ 88 de milioane de adepți – după ce liderul mondial a admirat teoriile conspirației despre frauda electorală și furtul alegerilor, afirmații care i-a determinat pe mii de susținătorii săi să asedieze Capitolul săptămâna trecută, scrie markets.businessinsider.com.

„După o analiză atentă a Tweets-urilor recente din contul @realDonaldTrump și a contextului din jurul lor, am suspendat definitiv contul din cauza riscului de incitare la violență în continuare”, a spus Twitter.

Interdicția a urmat suspendarea de către Facebook a lui Trump pentru cel puțin restul președinției sale. CEO-ul Mark Zuckerberg a apărat decizia într-o postare pe Facebook joi, susținând că Trump a apărut intenționat să-și folosească contul pentru a submina o tranziție pașnică a puterii și a riscat să provoace mai multă violență.

Acțiunile Twitter au scăzut probabil, deoarece investitorii sunt îngrijorați că interdicția lui Trump va eroda interesul față de platformă și va duce la boicoturi în rândul celor care consideră că decizia este motivată politic și o modalitate de a reduce la tăcere o voce conservatoare majoră.

sursa