Politica

UDMR cere anularea acordului MAI – BOR privind Paştele: „Relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice”

UDMR cere anularea acordului MAI - BOR privind Paştele: "Relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice"
UDMR cere anularea acordului MAI – BOR privind Paştele: „Relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice”

UDMR solicită premierului Ludovic Orban să ceară ministrului de Interne, Marcel Vela, anularea acordului dintre MAI şi Biserica Ortodoxă Română, încheiat cu ocazia sărbătorilor pascale.

UDME precizează prin intermediul unui comunicat de presă că aceast acord încalcă starea de urgență și pune în pericol sănătatea cetățenilor.

Potrivit Uniunii măsurile anunțate de Marcel Vela pentru noaptea de Paște anulează toate rezultatele obținute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire și combatere a epidemiei.

Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației.

În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – ar avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent”, se precizează în comunicatul transmis de UDMR.

De asemenea, UDMR subliniază că aplicarea protocolului ar însemna prelungirea stării de urgență, menținerea măsurilor restrictive și întârzierea reluării activităților economice.

UDMR precizează și faptul că măsura este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

“Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia.

Paște binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor și al familiilor, dar și pentru al oamenilor din toată țara, prietenii noștri ortodocși vor înțelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricțiilor nu se va ajunge decât la agravarea situației. Prin urmare, îi rugăm să rămână și să sărbătorească acasă!”, se arată în comunicatul UDMR.

sursa