Extern

Un parlamentar a hottarat printr-o lege sa elimine imunitatea politistilor. Sunteti deacord?

Un parlamentar a hottarat printr-o lege sa elimine imunitatea politistilor. Sunteti deacord?
Un parlamentar a hottarat printr-o lege sa elimine imunitatea politistilor. Sunteti deacord?

In multe orase din Statele Unite ale Americii, sunt proteste foarte violente, din cauza mortii lui George Floyd, iar pentru aceasta crima, un parlamentar vrea sa introduca o lege in care sa i-a imunitatea politiei, din cauza violentei care uni politai fac abuz, relateaza libertatea.ro.

Iar aceasta lege va permite victimelor abuzate de politai sa-i dea in judecata, pentru actele ilegale sau necostitutionale.

Justin Amash, membru conservator independent al Camerei Reprezentanților din Michigan, a obținut sprijin din partea democraților din Minneapolis pentru proiectul său care ar permite cetățenilor să dea în judecată polițiștii, ridicându-le acestora imunitatea.

Uciderea brutală a lui George Floyd este doar ultima dintr-un lung șir de incidente provocate de abaterile sfruntate ale polițiștilor.

Acest arhetip continuă pentru că poliția este legal, politic, cultural izolată…

Acest lucru trebuie să se schimbe, astfel încât acest tip de incidente să nu se mai întâmple”, le-a spus Amash colegilor într-o scrisoare pe care le-a trimis-o duminică.

Pe 25 mai, polițiștii din Minneapolis l-au arestat pe George Floyd, un bărbat de culoare, de 46 de ani, după ce angajații unui magazin au chemat poliția acuzându-l că a cumpărat țigări cu o bancnotă falsă de 20 de dolari.

”Cauza decesului, în opinia mea, este asfixia, din cauza compresiei la nivelul gâtului – care poate interfera cu oxigenul care merge la creier – și a compresiei la spate, care interferează cu respirația”, a spus Michael Baden, medic examinator care a fost angajat de familia lui George Floyd.
Acest raport diferă de cel de la autopsia oficială, în care s-a menționat că nu s-au găsit dovezi de ”asfixie sau strangulare traumatică”.