Extern

Un roman stabilit in America, este in centrul razboiului al protestatarilor: „E mai rau decat 11 Septembrie”

Un roman stabilit in America, este in centrul razboiului al protestatarilor: "E mai rau decat 11 Septembrie"
Un roman stabilit in America, este in centrul razboiului al protestatarilor: „E mai rau decat 11 Septembrie”

Un roman stabilit in Americam, Washington DC, unde este mare revolta, de cazul care a aruncat marele razboi in strada de catre protestatari violenti, relateaza spynews.ro.

Romanul, Bogdan Banu care sta chiar langa Casa Alba, a vazut cu ochii sai criza in care trece tara in ultimul timp.

Mărturisește că nu a mai văzut niciodată așa ceva și declară situația actuală ca fiind cea mai gravă criză cu care s-a confruntat America.

„Este mai rău decât la 11 Septembrie 2001, mai rău decât la acele proteste îndelungate de acum 2 ani, mai rău decât orice protest pe care l-am văzut după instalarea preşedintelui Donald Trump”, a povestit Bogdan, conform Adevărul.

Zeci de mașini de poliție patrulează pe bulevarde, iar elicopterele militare survolează orașele ca pe vreme de război.

„Sunt zeci de maşini de poliţie care aleargă pe bulevarde, cu elicoptere militare care survolează neîncetat – inclusiv un Black Hawk care a descins în oraş prin manevre mai potrivite unor acţiuni de combatere a insurgenţilor din Irak”, a mai explicat românul.
SUA s-a transformat într-un câmp de război, după ce George Floyd, un bărbat negru, a murit sufocat de genunchiul unui polițist alb.

Oamenii protestează împotriva abuzurilor comise de poliție și cer o reformă a unui sistem pe care îl consideră profund rasist.