Ungaria susține că nu va sprijini nicio sancțiune asupra petrolului și gazelor rusești

Ungaria susține că nu intenționează să aplice sancțiuni în privința livrărilor de petrol și gaze rusești, după cum a precizat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, după scrie agenția de presă rusească TASS.

Acesta a precizat clar că Ungaria nu va susține sancțiunile aplicate petrolului și gazelor rusești.

Citește și: Trump lansează un avertisment către Putin în legătură cu Ucraina: „Calea ușoară sau calea grea”

Ungaria nu susține sancțiunile aplicate petrolului și gazelor rusești
„Nu vom susține sancțiuni împotriva petrolului și gazelor rusești. Gazul rusesc este furnizat Ungariei fără întrerupere”, a declarat el, în timpul unei conferințe de presă susținută după discuțiile cu omologul turc Mevlut Cavusoglu, notează sursa citată mai sus.
Totodată, Szijjarto a precizat că Ucraina s-a opus și asupra unui embargo lansate de Uniunea Europeană cu privire la livrările de energie din Rusia.

Economia Rusiei a fost afectată de sancțiunile occidentale
Sectorul serviciilor din Rusia a suferit cea mai gravă scădere a activității de la pandemia de Covid-19 în 2020, deoarece consumatorii și întreprinderile au anulat comenzi pe fondul sancțiunilor occidentale din ce în ce mai severe după invazia Ucrainei.

Citește și: Tragedie în Italia: Un român a căzut într-un râu și a murit

Un sondaj a arătat la începutul acestei luni că noile comenzi în luna martie au scăzut drastic, pe măsură ce restricțiile asupra importurilor și exporturilor au început să se resimtă, iar inflația a crescut prețul serviciilor la cel mai rapid ritm înregistrat până acum.

Șefa Băncii Centrale a Rusiei atrage atenția asupra faptului că economia Rusiei nu va putea supraviețui la nesfârșit bazându-se doar pe rezervele financiare, ci vor avea nevoie de modele noi de afaceri.

Citește și: Tragedie în Turcia: Cel puțin 76 de morți într-un incendiu devastator la un hotel din stațiunea Kartalkaya

„Perioada în care economia poate să trăiască din rezerve este finită. Deja din al doilea și al treilea sfert vom intra într-o perioadă de transformare structurală și va trebui să căutăm noi modele de afaceri (…) Principala problemă va fi legată de restricțiile pe importuri și logistica comerțului exterior, iar în viitor, cu restricțiile pe exporturi”, a declarat șefa Băncii Centrale a Rusiei, potrivit Reuters.

Nabiullina a precizat faptul că Rusia va avea nevoie de câțiva ani pentru a-și readuce inflația la 4%.

sursa