Politica

USR – PLUS in spume de nervi pe Florin Cîţu: „Şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei”

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, în exclusivitate la România TV, că Florin Cîţu „şi-a asumat să dea un cap în gură alianţei” prin demiterea lui Vlad Voiculesuc de la Ministerul Sănătăţii. Parlamentarul a avertizat că USR – PLUS va retrage sprijinul coaliţiei în Parlament, cerând înlocuirea lui Florin Cîţu cu Ilie Bolojan, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor.
USR-PLUS cere plecarea lui Florin Cîţu. Emanuel Ungureanu a precizat că USR-PLUS ia în calcul să iasă de la guvernare, precizând că demiterea ministrului Sănătăţii nu ar fi trebuit făcută „într-un moment de criză sanitară majoră”.

Într-o guvernare e nevoie de încredere. Atunci când unul dintre parteneri este nemulţumit de un alt partener se discută, se iau măsuri care se negociază în interes public, nu se comunică cum a fost azi. Înţeleg că în locul politic intern între domnul Cîţu şi domnul Orban, unul a ajuns să puncteze. Nu faci acest lucru într-un moment de criză sanitară majoră!
Logica guvernamentală pe care am negociat-o acum câteva luni înseamna că dacă domnul Cîţu nu mai putea colabora cu domnul Voiculescu, trebuia să se întâlnească cu domnul Barna, ca mediator şi domnul Iohannis. Să se închidă într-o încăpere şi să găsească o cale de colaborare”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR-PLUS a afirmat că Andreea Moldovan trebuia să fie „admonestată”, nu „batjocorită”.

„Dacă nu reuşeşti să te înţelegi cu ministrul în funcţie, atunci cauţi o altă persoană. Dacă doamna secretar de stat a dat acel ordin fără să se consulte cu domnul prim ministru, fără să se consulte cu colegii, era soluţia că cea care a greşit să fie demisă. Dacă a făcut un asemenea act, trebuia să fie admonestată din punct de vedere administrativ, dar nu batjocorită. Nu dai un om afară!”, a precizat parlamentarul USRPLUS.

sursa