Sanatate

Vaccin covid-19 cu o singura injectie, sigur si foarte eficient!

Autoritățile de reglementare americane au descoperit că vaccinul coronavirus Johnson & Johnson cu un singur foc este sigur și eficient.

Acesta deschide calea pentru a deveni al treilea vaccin Covid-19 autorizat în SUA, posibil în câteva zile.

Vaccinul ar fi o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Moderna și poate fi păstrat într-un frigider în loc de congelator.

Studiile au constatat că a prevenit bolile grave, dar a fost 66% eficientă în general, când au fost incluse cazuri moderate.

Compania a fost de acord să furnizeze SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. Marea Britanie, UE și Canada au comandat, de asemenea, doze și 500 de milioane de doze au fost, de asemenea, comandate prin intermediul sistemului Covax pentru aprovizionarea țărilor mai sărace.

Vaccinurile vor funcționa întotdeauna împotriva Covid?
Harta Covid: Unde au fost cele 111 milioane de cazuri?
Ce spun datele de încercare?
Documentul informativ publicat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) oferă mai multe detalii cu privire la datele transmise de autoritatea de reglementare de către Janssen, o ramură farmaceutică a Johnson & Johnson. FDA conchide că vaccinul Johnson & Johnson are „beneficii cunoscute” în reducerea atât a bolilor simptomatice, cât și a bolilor severe.

Vine după ce firma a publicat date luna trecută .

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au constatat că eficacitatea sa împotriva celor mai grave rezultate ale virusului a fost „la fel de ridicată”, dar protecția generală a fost mai mică în Africa de Sud și Brazilia, unde variantele de virus au devenit dominante.

Datele au arătat că a fost mai mult de 85% eficientă în prevenirea bolilor grave, dar numai 66% eficace în general atunci când au fost incluse cazuri moderate, atunci când au fost luate în considerare cazuri la cel puțin 28 de zile după vaccinare.

În special, nu au existat decese în rândul participanților care au primit vaccinul și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.

Ce se intampla acum?
Un comitet extern de experți se va reuni vineri pentru a recomanda dacă FDA ar trebui să autorizeze vaccinul, eventual adăugând o creștere a disponibilității vaccinului în SUA. SUA ar fi prima țară din lume care va aproba vaccinul.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că administrația anticipează distribuirea a cel puțin trei milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson săptămâna viitoare, în cazul în care va primi autorizație de urgență de la FDA.

Compania declară că intenționează să livreze 20 de milioane de doze în total până la sfârșitul lunii martie, în conformitate cu un acord de furnizare a SUA cu doze de 100 m până la sfârșitul lunii iunie.

Nu numai că vaccinul va necesita mai puține doze decât omologii săi Pfizer și Moderna, dar va necesita, de asemenea, mai puține numiri de vaccin și personal medical ca urmare.
sursa