Politica

Valeriu Gheorghiță: vaccinurile actuale nu fac față

Valeriu Gheorghiță susține că cea de a treia doză de vaccin anti-covid a fost generată în contextul noilor variante ale coronavirusului. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid menționează că în momentul de față deja există două tulpini în fața cărora vaccinurile actuale nu fac față.

Totodată, el a mai adăugat că cea mai bună veste este faptul că acestea nu au o răspândire geografică mare.

Relevanța celei de-a treia doze a fost generată în contextul noilor variante virale care ar putea să apară. Avem deja două tulpini care nu ar fi destul de acoperite de vaccinurile actuale. Vestea bună e ca aceste tulpini nu au o răspândire geografică mare (…) Deocamdată nu anticipăm că vom avea nevoie de o a treia doză”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, la Alephnews.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că în următoarele zile, aproape 450.000 de români sunt programați deja la vaccinare, iar pe listele de așteptare există deja programări și pentru următoarea săptămână.

Nu mă sperie cifrele. Ceea ce nu este vizibil, în următoarele cinci zile sunt aproximativ 450.000 de persoane deja programate în centrele de vaccinare. Deci, ce este pe lista de așteptare sunt persoane care nu au fost încă notificate, deja existând programări pentru următoare săptămână. Mâine, poimâine sunt peste 90.000 de persoane programate. Vom vedea și măsura în care persoanele programate se vor prezenta în centre”, a spus colonelul Valeriu Gheorghiță.

sursa