Politica

Vezi ce salar are Klaus Iohannis,Ministrul Muncii a dat totul pe fata!

Vezi ce salar are Klaus Iohannis,Ministrul Muncii a dat totul pe fata!Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a dat pe fata  salariile demnitarilor din fruntea statului, în contextul reducerii lefurilor acestora ca urmare a noilor prevederi din legea salarizării.
Lia Olguta Vasilescu a declarat ca de la 1 ianuarie 2018 unii bugetari vor avea salarii mai mici procentual între 10 si 40%.

A fost redus inclusiv salariul lui Klaus Iohannis.

Preşedintele va încasa un salariu lunar net aproximativ 12.000 lei. Niciun alt bugetar nu va avea un salariu mai mare decât al preşedintelui. Salariul net al unui ministru se situează în jurul a 10.000 de lei„, a dezvăluit ministrul Muncii.

Şi mie mi-am tăiat salariu şi bineînţeles mai multor şefi de agenţii sau şefi de instituţii din teritoriu, care aveau salariille mult prea mari. Erau foarte multi bugetari care treceau de preşedinte. Noi am încercat sa ajungem la un echilibru bugetar, să nu mai avem un director de instuţie care apartine de un minister, cu un salariu de 2.700 de lei, iar altul cu salariu de peste 12.000 de lei. Până la urmă fac aceeaşi muncă, au acelaşi nivel de studii, iar diferenţa dintre ei era colosală. Cei care au salarii mici urcă până în anul 2022, iar alţii se opresc sau chiar scad şi ajung la salarii pământeşti„, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Romaniatv.net