Social

Vezi în ce măsură îți influențează dieta visele

În vise se manifestă adevăratul eu și acestea diferă de la o persoană la alta, dar în spatele lor există o explicație logică și științifică.
Abordarea cognitivă a viselor explică cum într-un ciclu REM oamenii sunt capabili să-și fixeze amintirile și cu cât mai bine dormi, cu atât mai bine reușești să faci față sarcinilor zilnice.

Încercând să explice acest fenomen, cercetătorii au pus coșmarurile pe baza alimentației nepotrivite din timpul zilei. În acest sens, alimentele picante provoacă vise neplăcute, dar multă lume a încercat să descifreze visele și s-a ajuns la credința generală că, de exemplu, dacă visezi șerpi și trăiești în India, înseamnă că cineva te vorbește pe la spate și urmează să te trădeze, dar în timp ce interpretarea viselor depinde de cultura în care trăiești, ea depinde și de ceea ce faci într-o zi și ceea ce mănânci.

Alimentele picante și visele urâte

Preparatele picante, precum pastele alfredo, pizza și mâncarea mexicană provoacă apariția viselor neplăcute, pe când coșmarurile au legătură mai mult cu fantomele și filmele horror vizionate. Deci dacă ai obiceiul să te uiți prea mult la televizor și înainte de culcare să te gândești doar la fantome, vampiri și alte ființe fantastice, încearcă mai degrabă să te uiți la clipuri cu animale amuzante sau bebeluși și să te gândești la ceva ce te calmează, dacă vrei să dormi mult și bine. Așadar, alimentele picante au prea puțin de-a face cu ceea ce visezi și somnul îți este influențat mai degrabă de ceea ce vezi și lucrurile la care te gândești.

Lactatele și visele ciudate

Produsele lactate și fluidele accelerează metabolismul, ceea ce rezultă în producția de mai multă spermă pentru bărbați și apariția viselor umede, pentru că organismul are nevoie să elibereze tensiunea ce se acumulează. Această teorie este însă valabilă doar dacă nu ai o viață sexuală activă, iar visele umede ciudate sunt de obicei cu persoane pe care nu le ai alături și îți definesc orientarea sexuală. Multă lume se sperie când are asemenea vise și crede că este ceva în neregulă, însă specialiștii consideră că nu există motive de îngrijorare.

sursa