Politica

Victor Ponta despre părăsirea PSD: Regret că am plecat, dar nu mă mai regăsesc în ideile partidului

Fostul premier Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat România TV, că, deşi regretă plecarea din rândul Partidului Social Democrat, nu s-ar întoarce în acest moment din cauza direcţiei abordată de conducerea PSD.
„Nu m-am gândit niciodată că o să plec şi să fac politică vreodată în altă parte, dar, dincolo de conflictul cu Liviu Dragnea, mi se pare că direcţia în care conducerea actuală duce PSD eu nu mă mai regăsesc în ea. PSD acum, prin cei câţiva oamenii, exprimă nişte idei prin care eu nu mă regăsesc, ideile lui Vadim Tudor din anii ’90, şi sunt foarte îngrijorat că se împinge imaginea contra a tot: nu ne plac americanii, europenii, capitaliştii, privaţii şi aşa mai departe. Cred că e o direcţie greşită în care merge PSD şi îmi pare rău pentru asta. Nu pot să vă dau un răspuns categoric, da sau nu (privind reîntoarcerea în PSD, n.r.)”, a declarat Victor Ponta pentru România TV.
Victor Ponta a mai afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, a încercat să îl atragă înapoi în rândurile partidului, prin oferirea de funcţii sau ministere, dar că l-a refuzat: „I-am răspuns că nu e cazul. Niciodată în 45 ani nu m-a minţit cineva aşa de mult şi atât de ilogic cum m-a minţit Liviu Dragnea. Ce mă deranjează este că e valabil pentru toată lumea”.

Chestionat privind o viitoare posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta a răspuns că nu ia în considerare acest lucru, motivând că şi pentru candidatura din 2014 nu a fost foarte convins.

Romaniatv.net