Politica

Victor Ponta: „Se pot mări cu oricât, banii oricum nu există, vor fi din împrumuturi”

Fostul premier Victor Ponta a intervenit telefonic la România TV pentru a comenta ultimele informaţii şi reacţii politice în ceea ce priveşte creşterea pensiilor, după ce Marcel Ciolacu a dat vineri un ultimatum liberalilor.
Victor Ponta spune că Marcel Ciolacu are dreptate, în principiu, atunci când susţine creşterea pensiilor mici cu un procent mai mare, iar pentru pensiile mari să fie aplicată o mărire mai mică procentual.

În acelaşi timp, Ponta avertizează că în orice scenariu de creştere a pensiilor, acestea vor deveni la un moment dat nesustenabile, dacă România nu începe să producă, pentru că, spune fostul premier, în acest moment ţara noastră trăieşte doar din împrumuturi.
„Se intampla urmatorul lucru, dincolo de intepaturi: eu sunt si eu social democrat, dar de la scoala lui Blair. Intai trebuie sa mearga economia foarte bine, dupa care avem de unde sa marim pensiile, sa dam salarii la profesori etc. Daca vrei sa faci cheltuieli sociale, acum Romania treieste din imprumuturi si sunt mai scumpe ca niciodata, aproape 10% dobanda.

Deci cred ca domnul Ciolacu are dreptate, dar in acelasi timp, si aici e responsabilitatea tuturor, economia romaneasca in ultimii 3-4 ani a mers din ce in ce mai prost.

Acum toata lumea vrea sa se angajeze la stat si singurul care mai angajeaza e statul.

Cand nu primesti investitii, ai lasat pretul la energie sa creasca, nu o sa poti sa tii mult. Acum au puterea absoluta, UE este de acord, au presedintele, pot sa faca ce au spus, sa dea mai mult celor cu pensii mici si poate chiar deloc celor cu pensii mari.

Pensiile se pot majora, printr-o decizie politica, cu oricat. Pentru ca banii oricum nu exista, ei vor veni din imprumuturi. Noi asa faceam cand eram la guvernare, intai ne uitam ce bani aveam si dupa aia luam o decizie.

sursa