Social

Vin Sfintele Pasti! Iata ce trebuie sa bifezi in declaratie pentru a merge de sarbatori la…

De Sfintele Sarbatori, toata lumea doreste sa mearga la toti cei dragi, dar din nefericire, anul acesta Pastele va fi diferit din cauza pandemiei COVID-19, relateaza spynews.ro.

Iata ce trebuie sa bifezi cand doresti sa mergi la parintii de Sfintele Pasti.

Potrivit Poliției este posibil să mergeți la părinți de Paște, doar dacă sunt persoane vârstnice sau suferă de boli.

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

GCS: Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave.

De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă”, a transmis Poliția Română pe Facebook.

Inca doua intrebari importante pentru care trebuie romani sunt pentru a putea lua masa cu familia lor de Pasti si daca eventual vor la cimitir.

„Pot să îmi și vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște?”

Răspuns: Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paști, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare.

În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă.

„Pot merge la cimitir în această perioadă, pentru efectuarea ritualurilor creștine?

Răspuns: „Aceste situații sunt reglementate prin ordonanțe militare care permit doar slujbele de înmormântare/cununie/botez desfășurate cu un număr redus de persoane (maximum 8).

Deplasarea la cimitir pentru alte motive nu este reglementată și nici nu poate fi considerată o urgență.”, a mai transmis Poliția Română.