Sanatate

Virgil Musta: ”Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării”

Deși specialiștii au preconizat că România de va confrunta cu un al doilea val de coronavirus în toamnă sau în iarnă, în ultima perioadă cazurile de infectare au crescut alarmant, iau unii doctori, inclusiv Virgil Musta, consideră că în anumite zone ale țării asistăm la un val doi.
Virgil Musta, despre valul doi de Covid-19: Asistăm deja în anumite zone ale ţării
Virgil Musta, medicul de la Spitalul Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, consideră că unele regiuni ale țării sunt în valul doi.

,,Asistăm deja la un val doi în anumite zone ale ţării. Dacă ne uităm la Braşov, numărul de cazuri este mai mare decât în perioada acută a pandemiei. Noi, din fericire, stăm bine, avem un număr foarte mic de cazuri, dar dacă nu vom fi precauţi şi nu vom înţelege că trebuie să respectăm regulile, sigur vom avea şi un al doilea val. Acesta poate apărea în lunile de toamnă, poate iarnă. Sper ca acesta să poată fi ţinut sub control cum a fost ţinut şi în timpul primului val de pandemie”, a spus Virgil Musta pentru Express de Banat.

Acesta a mai făcut declarații și despre sufocarea sistemului de sănătate, spunând că în zone precum Braşovul și Bucureştiul riscul de sufocare a sistemului de sănătate este deja prezent.

”Asta din cauză că oamenii nu înţeleg că există virus, că există transmitere, că trebuie să respectăm regulile şi că dacă nu le respectăm riscăm să ne relaxăm cu reguli mai stricte”, a completat medicul.

sursa