Politica

Vlad Voiculescu, cuvinte grele la adresa premierului

La două zile după ce a fost silit să plece din fruntea Ministerului Sănătății, Vlad Voiculescu face câteva precizări și spune că și-a dorit să facă schimbări în acest sector greu încercat de pandemia de coronavirus. Ba mai mult, acesta susține că Florin Cîțu nu i-a făcut niciun reproș cât timp a fost în funcție, iar acum este surprins de cât de contestat a devenit.

Vlad Voiculescu susține că demiterea Andreei Moldovan este o nedreptate și compară gestul premierului cu cel făcut de o protestatară venită să-și spună nemulțumirile în stradă.

„Domnul profesor Rafila e una din dezamăgirile mele. Am fost cel care l-a numit in 2016 ca reprezentant (n.r. la OMS). Avem un buget la Ministerul Sănătății care a fost împarit pentru toate sectiile din tara, e un buget care va fi suplimentat pe parcursul anului asa cum va fi in fiecare an.

Am intrat in politica pentru ca am vrut sa aduc o schimbare, nu pentru o functie.

Cu siguranta voi continua sa ma implic si dupa acest moment.
Nu am primit niciun repros din alianta. In general, reprosurile din spatiul public sunt legate de comunicare. Aici pot fi discutii mai ample despre cum poti face fata unui linsaj mediatic indelungat.

Mai departe, cu premierul, nu am avut nic macar o singura discutie despre niciunul din lucrurile pe care pare cumva ca mi le-a reprosat.
Eu am ramas dupa ziua de alaltaieri cu o imagine in minte, cu imaginea unei protestatare din Piata, aruncand cu oase si strigand Fă,nenorocito!”. Acest „Fă, nenorocito” se oglindeste in mod tragic la ce s-a intamplat din partea presei si cumva, la felul cum a actionat premierul.
Sa demiti un om profesionist, precum Andreea Moldovanu, fara cea mai mica discutie e echivalentul ceva mai cizelat la acel „Fă, nenorocito”, a explicat Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății.

sursa