Extern

Volodimir Zelenski: am discutat cu Joe Biden despre ,calea noastră spre victorie

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că joi a avut „o conversație grozavă” cu omologul său american, Joe Biden, și i-a mulțumit pentru sprijinul acordat în războiul împotriva Rusiei,
Am discutat următorii pași ai Ucrainei pe calea noastră spre victorie împotriva asupra agresorului și importanța de a trage Rusia la răspundere pentru crime de război”, spune liderul ucrainean.

Președintele SUA a anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, miercuri, când ucrainenii au aniversat împlinirea a 31 de ani la declararea independenței de Uniunea Sovietică. Noua asistență de securitate are o valoare de circa 3 miliarde de dolari, fiind vorba despre cel mai mare pachet pe care îl acordă Washingtonul de la începutul invaziei lansate de Rusia în 24 februarie.
Joe Biden spunea că pachetul de asistență „va permite Ucrainei să dobândească sisteme de apărare antiaeriană, sisteme de artilerie și muniții, contra-sisteme aeriene nepilotate și radare, pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”.

Tot miercuri s-au împlinit șase luni de la începutul invaziei ruse, o ofensivă militară despre care Rusia susține că în realitate ar fi „o operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” statul invadat.

Kievul și Occidentul au respins poziția Moscovei ca fiind un simplu pretext pentru un război de agresiune nejustificat.

sursa