45 de Motive ca să te Trezești Dimineața Înaintea soarelui

PÂNĂ CU CÂȚIVA ANI ÎN URMĂ nu eram un mare iubitor al trezitului de dimineață. Cred că asta mi se trage din copilărie: copil fiind, în vacanțe îmi plăcea la nebunie să mai dorm până la amiază.

Când însă am renunțat la ultimul job, mi-am pus provocarea de a mă trezi mai devreme. Și tot mai devreme. Până am ajuns la 5 dimineața.
Ulterior am realizat că trezitul devreme are mai multe alte beneficii decât aș fi crezut eu. Și din provocare a devenit un obicei pe care l-am adoptat.

Citește și: Ce indemnizații pot primi persoanele cu dizabilități în 2025

Dacă vrei să înveți să câștigi timp îți recomand să asculți podcastul cu Connie Larkin despre photoreading:
Iar o altă recomandare este Simona Ciff despre cum te ajută în viață inteligența emoțională:
Merită să te trezești devreme dis de dimineață pentru că astfel poți să

Urmezi exemplul unor oameni te top care se trezeau devreme. Clubul oamenilor de succes din care vei face parte TU de acum încolo. Printre ei se numără Benjamin Franklin, Robin Sharma, Napoleon, Ernest Hemingway, Immanuel Kant, Thomas Jefferson sau Theodore Roosevelt, Michelle Obama, Richard Branson, Howard Schultz, Steve Jobs ș.a.
Îți începi ziua cu rutina de dimineață, obicei cu care dai tonul întregii zile .
Îți bei cafeaua în liniștea dimineții. Mie îmi place să fac asta pe balcon primăvara, vara și toamna. După ce umplu balconul de flori – în mai – este și mai plăcut.
Începi o activitate pe care o poți face doar când ești în formă optimă. Poți învăța ceva nou – care este dificil – sau poți revedea strategia ta de carieră. Ceva ce vrei să faci doar când ești în cea mai bună formă a ta.
Poți să citești o carte bună. Ia să vedem: dacă citești 20 de minute în fiecare dimineață, într-un an aduni peste 120 de ore. Tocmai ai mai câștigat 5 zile pe an, în care tot ce ai făcut a fost să citești. Îți va schimba asta destinul în maxim câțiva ani? Tu ce crezi?
Te ocupi astfel de dezvoltarea ta personală. Citește și aplică o idee în chiar această zi.
Pe un subiect similar îți recomand să asculți podcastul pe care l-am făcut împreună cu Sergiu Voicu și unde am vorbit despre cum atunci când mergi pe drumul tău, mai devreme sau mai târziu se va deschide acea cale potrivită pentru tine:
Alergi pentru plăcerea ta. Partea mea preferată este să alerg dis de dimineața când știu că nu este nici o mașină pe străzi. Întreg orașul este numai al meu!
Faci exerciții de brain fitness.
Meditezi în liniște timp de 20 de minute. Doar urmărește respirația. Sau – dacă ești experimentat – poți practica forme mai complexe de meditație. Vei câștiga o stare de calm și încredere pentru ziua întreagă.
Asculți discursuri inspiraționale.
Vezi răsăritul soarelui. Mda, viața poate fi superbă în astfel de clipe!
Faci un curs nou și inveți o abilitate pe care vrei să o stăpânești cu ajutorul unor cursuri online.
Înveți să devii un mai bun părinte. Și ca să îți săruți copilul pe frunte în timp ce doarme.
Te gândești la ce vrei să faci cu viața ta. Poate nu vei reuși să ajungi la o concluzie. Important este obiceiul de a reflecta uneori în liniște asupra ei.
Îți planifici sarcinile și să alegi cel mai important obiectiv al zilei. Ora de dimineață este excelentă pentru a îți defini ce vei face în acea zi și să te uiți peste planul săptămânal. Un timp perfect pentru un mai bun management al timpului.
Și apropo de planificare: ai ocazia acum să stabilești importanța fiecărei sarcini pe îndelete. Definești priorități, iar pe parcursul zilei e mai ușor să le respecți când altcineva vrea să-ți asumi angajamentele lui. Mult mai ușor să spui acum NU.
Asculți un discurs video al lui Osho, clipuri video TED sau alte clipuri video motivaționale. Zi după zi, clip după clip, pas cu pas.
Scrii pe propriul blog. Scrie câte 30 de minute în fiecare dimineață și ce crezi că vei avea în maxim un an de zile? Un blog activ și cu multe articole. Plus că tu vei învăța să scrii pe blog. Știi cum este: scrisul se învață scriind…
Trăiești bucuria că până la 10:00 dimineața ai realizat cele mai importante lucruri. De obicei așa este, iar satisfacția că reușești asta este un setiment aparte. Încearcă și vei înțelege!
Devii mai productiv și plin de energie.
Te obișnuiești să te culci la o oră rezonabilă. Va trebui să faci asta, dacă vrei să reușești să te trezești devreme.
Te plimbi într-un parc din apropiere, respirând aerul proaspăt al dimineții. Sau ca să faci gimnastica de dimineață, cu geamul deschis spre aerul curat! Faci mișcare și îți pornești de dimineață metabolismul. Energie pentru întreaga zi!
Ai un timp de calitate pe care îl vei dedica doar ție însuți. Timp numai și numai al tău.
Vei avea de acum încolo o parte a zilei în care să poți face ce îți dorești. Pe îndelete, fără grabă. În liniște.
Poți să mănânci un mic dejun sănătos. Fără grabă, fără a mai mânca pe drum un sandwich. Aceste mici plăceri ale vieții!
Beneficiezi pe deplin de singura perioadă a zilei în care nu te va deranja nimeni cu telefoane, cu emailuri sau cu orice.
Îți crești productivitatea generală a zilei, începând ziua cu cele mai dificile sarcini.
Ai destul timp să îți faci toaleta de dimineață pe îndelete, fără a fi pe fugă. Nu îți mai găsești cămașa preferată? Nici o problemă, acum ai destul timp să o cauți.
Îți demonstrezi ție însuți că ai un bun autocontrol. Și încrederea în tine că te vei da jos din pat când sună dimineața ceasul.
Poți merge un pic mai devreme înspre lucru. La o oră când traficul este mic. Și când vei conduce fără să te grăbești. Iar când toți colegii se vor întreba de ce ești așa zâmbitor dimineața, tu vei zâmbi. În sinea ta!
Vezi, încet-încet, cum întreaga lume din jurul tău se trezește la viață.
Câștigi admirația oricui îi spui că te trezești așa devreme. Nu mă crede, testează!
Petreci câteva clipe singur, în timp ce copiii dorm. Ca părinte, ai nevoie și de astfel de momente.
Pregătești micul dejun pentru întreaga familie, în timp ce partenerul de viață și copiii încă dorm.
Dai startul unei zile cu intenții de a crea, proactive, iar nu doar de a reacționa la ce se întâmplă. Vezi și cartea Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen Covey pentru detalii.
Îți întărești un obicei nou la care lucrezi. Citește Atomic Habits ca să începi la implementarea unor noi obiceiuri, iar dimineața asigură-te că îți faci lecția zilnică.
Dormi mai bine seara. Cum așa? Păi, atunci când te trezești devreme, seara vei simți oboseala la momentul potrivit pentru culcare. Trebuie doar să-ți asculți corpul, iar în timp îți vei forma un ritm sănătos culcare-trezire.
Asculți muzică motivațională. Și te bucuri de ea!0
Devii mai fericit. Studiile arată că cei ce se trezesc devreme sunt în medie mai fericiți decât cei care o fac mai târziu.
Pregătești micul dejun pentru toată familia. Pe îndelete, fără grabă, gătești exact ce știi că îi place mai mult partenerului tău de viață. Meriți o îmbrățișare pentru asta? Eu zic că da.
Notezi în jurnalul de succese ce ai relizat ieri.
Citești povestiri și cărți motivaționale. Sau relaxează-te cu o carte de ficțiune!
Te antrenezi pentru un cros. Sau poate mergi mai departe spre un semimaraton sau maraton.
Îți dedici timp hobby-ului pentru care nu găsești niciodată timp. Indiferent că e vorba de filatelie, plimbările cu bicicleta sau lucrul în grădina cu flori, poți dedica 30 de minute pentru asta
Tocmai ai devenit membru al clubului oamenilor de top care își iau destinul în propriile mâini!

Citește și: De ce pisica doarme la capul tău: Motivele unui comportament fascinant

sursa