Politica

Romanii din strainatate revoltati pe Iohannis: „Cum sa-ti dau 5% din venitul meu? Te trezesti cu mine la 5 dimineata?”

Klaus Iohannis a revoltat toti romanii dusi in strainatate, cat si pe cei din tara

Au fost vremuri cand presedintele Klaus Iohannis i-a avut pe toti romanii la degetul mic, dar acuma cetatenii romani din strainatate sunt extrem de revoltati pe deciziile lui contra lor.

Un tanar care este plecat in Marea Britanie i-a lasat un mesaj video presedintelui, revoltat de stirea care a aparut in presa din diaspora, care spune ca urmeaza sa le impoziteze 5,5% din venitul lor din strainatate.

Mesajul a strâns, într-o singură zi, aproape 800 de distribuiri, 70.000 de vizualizări și 2.000 de aprecieri.

“Păi, mă, nenea președintele sau nenea președinte sau domnu’ Iohannis, domnu neamț care ne conduci țara, care ai fost ales de noi, de prostime, că până la urmă suntem prostime, că asta se întâmplă, mergem la vot cu speranța că va fi mai bine, votăm și peste hotare, ne aduceți urne de vot, tot ca să vă punem acolo sus în funcție, iar noi, ca oile, mergem unul după altul, votând, sperând că se va schimba după fiecare președinte. Nu se schimbă nimic.

Cum poți să spui că impozitezi pe mine cu 5,5% care muncesc aici și trimit bani în țară, țin și ție economia, trimițând bani în țară, îți iei comisioane din partea mea și a tuturora, doi la mână, menținem și economia țării în care muncim.

Cum să-ți dau 5,5% din venitul meu.

Sunt căsătorit, am trei copii în întreținere, casă, facturi, rate și toate cele.

Te trezești cumva cu mine de la ora 5 dimineața?

Mă trezesc la ora 5 jumate’ dimineața și merg și alerg câte 200 de mile pe zi, ajung seara la 7 acasă, în cel mai fericit caz, și vrei să-mi iei mie 5,5%?

Păi trezește-te, măi, nene, cu mine și ajungi acasă decât să mănânci să te pui în pat, nu mai ai timp de soție, de copil, de nimic.

Pentru ce să-ți plătesc eu ție 5,5%?”, a spus printre altele românul.