Auto

5 Setări Android Auto importante

Iată care sunt cele mai utile setări pe care ar trebui să le modificați în Android Auto, atât în ​​setările pentru dezvoltatori, cât și în pagina de opțiuni principale.

Android Auto facilitează și sigură accesarea muzicii telefonului, a navigației și a altor lucruri în mașină. Dispune de o mulțime de aplicații compatibile și comenzi simple datorită Asistentului Google.

Dacă doriți să mergeți mai departe cu funcția, ar trebui să știți despre câteva modificări rapide pentru a personaliza Android Auto și a-l îmbunătăți și mai mult. Să ne uităm la setările Android Auto la îndemână pe care le puteți modifica pentru a profita mai mult de ea.

Mod de conducere Android Auto vs. Google Assistant
Înainte de a trece la cele mai utile setări Android Auto, ar trebui să clarificăm o distincție între două servicii Android similare. De ani de zile, Google a acceptat atât Android Auto pe ecranele mașinii compatibile, cât și pe ecranul telefonului dvs. Cu toate acestea, la sfârșitul anului 2021, Google a retras Android Auto pentru ecranele telefoanelor.

În schimb, acum va trebui să utilizați modul de conducere al Asistentului Google pentru a obține funcții asemănătoare Android Auto pe ecranul mașinii. Când deschideți aplicația Android Auto pe telefon, este posibil să vedeți o solicitare pentru a Încercați modul de conducere în partea de sus. Puteți spune, de asemenea, „OK Google, începe modul de conducere” pentru a-l deschide.
În timp ce Modul de conducere este similar cu vechea interfață Android Auto pentru telefonul dvs., are unele diferențe. Drept urmare, vom clarifica mai jos unde se aplică doar pentru Android Auto (pe ecranul mașinii tale). Puteți deschide în continuare aplicația Android Auto pe telefon pentru a modifica opțiunile de mai jos.

1. Forțați modul Light sau Dark în Android Auto
În mod prestabilit, Android Auto de pe afișajul mașinii se schimbă între modurile de lumină și întuneric, în funcție de setările mașinii. Când mașina ta simte că este întuneric și aprinde farurile automat, Android Auto va intra și în modul noapte.

Dacă doriți să utilizați întotdeauna modul zi sau noapte pentru aplicațiile pentru hărți în Android Auto, puteți schimba acest lucru cu o setare rapidă. Pentru a-l accesa, deschideți aplicația Android Auto pe telefon, care va trece direct la meniul de setări, deoarece Android Auto nu mai funcționează pe ecranul telefonului. Aici, selectați modul Zi/Noapte pentru câmpul de hărți și alegeți Automat , Zi sau Noapte .
Dacă preferați să forțați tema deschisă sau întunecată pe tot Android Auto, puteți face acest lucru cu o călătorie la setările pentru dezvoltatori Android Auto. La fel ca și opțiunile standard pentru dezvoltatori Android , Android Auto include și un meniu ascuns cu setări suplimentare.

Pe pagina de opțiuni a Android Auto, derulați în jos și veți vedea un câmp numit Versiune . Atingeți acest lucru de mai multe ori până când vedeți o solicitare pentru a activa opțiunile pentru dezvoltatori. Acceptați acest lucru și acum veți putea accesa modul dezvoltator Android Auto.

Pentru a afișa aceste setări, deschideți cu trei puncte Meniu în partea de sus-dreapta și selectați Setări pentru dezvoltatori . Aici veți găsi mai multe opțiuni noi. În timp ce majoritatea dintre ele nu sunt utile pentru utilizatorii normali, unul dintre ele este. Tapping zi / noapte vă permite să alegeți auto-controlat , controlat de telefon , zi sau noapte pentru tema Android Auto.
După cum am menționat, Car-controlled va controla tema Android Auto în funcție de condițiile de lumină din exterior. Ziua și noaptea se explică de la sine; vor rămâne întotdeauna în modul întuneric și, respectiv, în modul de lumină.

Controlat de telefon va urma opțiunea de tematică a telefonului dvs. De exemplu, dacă ați programat modul întuneric să se activeze la apus, Android Auto va trece în modul noapte când telefonul dvs. o face. Această opțiune poate fi utilă dacă nu doriți ca Android Auto să intre în modul întunecat pentru un moment când conduceți într-un tunel, de exemplu.

Vedeți cum să utilizați modul întunecat pe Android dacă aveți nevoie de ajutor pentru a schimba acest lucru.

În timp ce vă aflați în setările pentru dezvoltatori Android Auto, aruncați o privire la Rezoluția video . În funcție de unitatea principală a mașinii dvs., schimbarea acestei opțiuni ar putea crește calitatea afișajului Android Auto.

2. Configurați modul de conducere Asistent Google
Dacă doriți să utilizați Android Auto pe ecranul telefonului dvs., ar trebui să vă asigurați că Modul de conducere Asistent Google este configurat corect. Pentru a-și schimba opțiunile, porniți Modul Conducere spunând „OK Google, începeți Modul Conducere”. După ce este deschis, atingeți pictograma Meniu din dreapta jos, urmată de Setări .

Veți vedea două setări rapide: Afișați mesaje potrivite pentru conducere și Permiteți apelurile primite în timp ce conduceți . Dincolo de acestea, atingeți Mai multe setări pentru a accesa restul personalizărilor modului de conducere.

Pentru a ajunge mai ușor la modul de conducere, aveți câteva opțiuni. Activați Când navigați în Google Maps, pentru a porni automat modul atunci când începeți o călătorie către o destinație. De asemenea, puteți alege să Lansați modul de conducere sub Când este conectat la Bluetooth-ul mașinii . Alternativ, puteți face serviciul Ask înainte de a lansa .
Ultima opțiune este Întrebare înainte de lansare sub Când se detectează conducerea . Telefonul poate detecta când vă aflați într-o mașină folosind senzorii de mișcare, moment în care veți vedea o solicitare pentru a activa modul. Rețineți că acest lucru ar putea încerca să activeze Android Auto chiar și atunci când sunteți pasagerul într-o mașină.

3. Reluați automat media în Android Auto
Este o durere să vă reluați manual melodia, podcastul sau alte media de fiecare dată când vă urcați în mașină, mai ales dacă faceți multe opriri rapide. O modificare rapidă a setărilor în Android Auto elimină această supărare.

În pagina Setări Android Auto, activați Reluare automată media . Acum, când începeți să conduceți, orice ascultați înainte de a opri conducerea va relua redarea fără intervenția dvs.

4. Afișați vremea în Android Auto
Puteți cere oricând Asistentului Google vremea, dar este și mai convenabil să o aveți afișată pe ecran. Activați glisorul Meteo din setările Android Auto pentru a face acest lucru.
Aceasta va afișa temperatura și condițiile curente în bara de stare din partea de sus a ecranului Android Auto. Este obținut utilizând datele meteo din locația telefonului dvs., așa că poate diferi de afișajul de temperatură încorporat în vehiculul dvs. (care detectează temperatura în loc să obțină date de pe internet).

5. Controlați opțiunile de notificare automată Android
Android Auto vă permite să vedeți notificări de la aplicațiile acceptate, dar este important ca acestea să nu vă fure atenția în timp ce conduceți. Dacă preferați să nu vedeți notificări de mesaje pentru a vă ajuta să vă păstrați ochii pe drum, puteți ajusta comutatoarele pentru acestea în Android Auto.

Pe pagina Setări pentru Android Auto, derulați în jos la secțiunea Notificări . Aici veți găsi glisoare pentru Afișare notificări pentru mesaje și Afișare notificări pentru mesaje de grup — primul este pentru mesajele unu-la-unu, în timp ce al doilea este pentru orice chat cu trei sau mai multe persoane.