Scitech

Aplicaţia Google Maps va conţine,două noi niveluri de date

Aplicaţia Google Maps va conţine, începând din luna mai, două noi niveluri de date, prin care vor fi oferite detalii despre vreme şi calitatea aerului, a anunţat, marţi, compania Google, într-un comunicat.

De altfel, pe tot parcursul acestui an, în Google Maps vor exista peste o sută de îmbunătăţiri bazate pe AI (inteligenţă artificială), pentru a oferi informaţii precise şi la zi, atunci când este nevoie de ele.

Potrivit companiei de tehnologie, începând din luna mai, serviciul satelitar de la Google va avea două noi niveluri de date: vreme şi calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company şi vor arăta starea vremii în acel moment, precum şi prognoza pe o săptămână. Toate aceste informaţii vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android şi iOS.

În acelaşi timp, nivelul cu informaţii despre calitatea aerului apelează la mai multe surse globale de date, precum Agenţia Guvernamentală pentru Protecţia Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea.

„Informaţii pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există staţii AQI (Air Quality Index). Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android şi iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia şi Coreea, iar apoi extins la nivel global. Interfaţa prin care se oferă variantele de rute către destinaţie în Google Maps a fost redesenată, astfel încât să ofere o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport şi a rutelor disponibile către destinaţie. În loc să navighezi între diferite ‘tab’-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă şi să compare cât le ia să ajungă la destinaţie în fiecare mod de transport, acestea fiind aşezate una lângă alta. Informaţii necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinaţie vor fi într-un singur ecran, inclusiv informaţii în timp real despre timpul estimat până la destinaţie, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate şi altele. Noua interfaţă va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android şi iOS”, se menţionează în comunicatul citat.
sursa