Extern

Acuzația de incest într-o familie proeminentă determină naționalitatea franceză să ia în calcul abuzul asupra copiilor

otul a început cu afirmații înfricoșătoare din fragmente de carte publicate în prestigiosul ziar francez Le Monde, odată cu începerea noului an.

„Aveam 14 ani și am dat drumul (…). Aveam 14 ani, știam și nu spuneam nimic”.
„Tatăl meu vitreg avea să intre în camera fratelui meu. Îi auzeam pașii pe hol și știam că i se alătură. În această liniște, mi-am imaginat lucruri. Că îi cerea fratelui meu să-l mângâie poate, să-l suge.
„Așteptam. Așteptam să iasă din cameră, plin de mirosuri necunoscute și disprețuite imediat”, a scris autorul cărții, avocatul Camille Kouchner, în vârstă de 45 de ani. „Nu am numit ceea ce se întâmpla, am participat la incest”.
La mai bine de o lună de la publicare, cartea lui Kouchner, „La familia grande”, continuă să clatineze Franța.
În ea, Kouchner îl acuză pe tatăl ei vitreg, intelectualul francez Olivier Duhamel, că a abuzat de fratele ei geamăn începând de la 14 ani.
Gemenii sunt copiii fostului ministru francez de externe Bernard Kouchner.
Tatăl vitreg al acestora, Duhamel, este un fost membru socialist al Parlamentului European și un renumit expert politic care a condus, de asemenea, consiliul de conducere al Sciences Po, una dintre cele mai importante universități din Franța.
„Fiind supus unor atacuri personale și încercând să păstrez instituțiile în care lucrez, îmi încet funcțiile”, a scris Duhamel pe Twitter pe 4 ianuarie, la scurt timp după apariția acuzațiilor. Tweet-ul a coincis cu renunțarea la consiliul de administrație al Sciences Po, precum și cu părăsirea rolurilor într-un club intelectual și într-o publicație de științe politice.
De atunci, Duhamel a șters tweet-ul și contul său de Twitter.
Cartea „La familia grande”, scrisă de Camille Kouchner, a determinat o contabilitate națională a abuzului asupra copiilor.
Pe 5 ianuarie, Parchetul de la Paris a anunțat că deschide o anchetă asupra lui Duhamel pentru „viol și agresiune sexuală de către o persoană care are autoritate asupra unui minor de 15 ani”, în ciuda prescripției.
CNN a contactat avocatul lui Duhamel pentru comentarii, dar nu a primit niciun răspuns. Politologul nu a vorbit public de la demisia sa.
Fiul vitreg al lui Duhamel – fratele geamăn al lui Kouchner al lui Camille – a depus, de asemenea, o plângere împotriva lui Duhamel luna trecută, potrivit unei declarații a avocatului său Jacqueline Laffont obținută de CNN și trimisă inițial agenției de știri AFP.
„În contextul„ cazului Duhamel ”, presupusa victimă a informat AFP, prin avocatul său, Jacqueline Laffont, că a depus o plângere împotriva fostului său tată vitreg, domnul Olivier Duhamel, în urma deschiderii unei anchete preliminare de către Parchetul din Paris „, se arată în declarație.
sursa