Sport

Adrian Mutu ,NU are voie să intre în Japonia!

Adrian Mutu nu va face parte din delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din perioada 29 iulie – 4 august 2020. Deși este noul selecționer al naționalei de tineret, „Briliantul” are interdicție de a intra în Japonia.

Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative, și l-a dorit pe Mutu în staff-ul său pentru competiția din Japonia, numai că acest lucru nu va fi posibil. ”Briliantul”, practic, nu are voie să intre în Japonia din cauza trecutului său sportiv.

Concret, conform Constituției din Japonia, persoanele care au fost depistate dopate și care vin în țară în calitate oficială, n-au voie să mai intre în țară și nu primesc viză, scrie digisport.ro.

Cu toate acestea, Adrian Mutu nu este singura figură de top din fotbal care pățește acest lucru. Un personaj mult mai mare, Diego Armando Maradona, s-a lovit și el de legislația strictă a niponilor, la Cupa Mondială din 2002, când n-a primit viză de Japonia, tot din cauza problemelor legate de dopaj. De altfel, la acea vreme, El Pibe D’Oro a avut și o reacție în acest sens.

Nu am omorât pe nimeni și îi respect pe japonezi. Nu le voi trimite bombe nucleare. Este un paradox: dacă japonezii sunt așa de susceptibili, va fi mai bine pentru jucătorii SUA, care nu trebuie să intre pe teritoriul lor”, spunea Maradona la acea vreme.
Totuși, într-o discuție telefonică cu postul de televiziune „Fox Sport”, Maradona a infirmat faptul ca i-a fost refuzată viza din cauza problemelor administrative.

Eu am cerut viza de mai bine de șase luni. Nu este vorba că m-am comportat necorespunzător și nici de o greșeală, ci de o mare prostie, care-mi afectează condiția de fotbalist”, a explicat fostul căpitan al selecționatei Argentinei, campioana lumii în 1986.

sursa