Auto

Agenția Fitch a coborât ratingul Renault la gradul „BB Plus”

Criza cauzată de răspândirea noului coronavirus a lovit puternic în marile companii din industria auto, însă de suferit a avut în special Renaul, așa cum o indică datele furnizate de Fitch Ratings.

Agenţia de evaluare financiară a retrogradat vineri ratingul Renault pentru datoriile pe termen lung, de la „BBB minus” la „BB plus”, transmite Reuters.

Noul rating are asociată o perspectivă „negativă„, a precizat agenţia de evaluare, într-un comunicat de presă.

Această evoluție negativă apare în contextul în care specialiștii estimează că pandemia va afecta câştigurile şi fluxul de numerar al Renault în 2020. Vânzările companiei vor fi profund afecatate de încetinirea economiei globale.
Ne aşteptăm la o revenire a vânzărilor în a doua jumătate a acestui an şi în 2021, dar la un nivel mai mic decât preconizam anterior„, a subliniat Fitch Ratings.
Renault a trecut deja printr-o perioadă dificilă cauzată de prăbuşirea fostului director general Carlos Ghosn, implcat în scandaluri de corupție.

Acest episod s-a reflectat în performanele financiare slape, în paralel cu cele ale partenerului japonez Nissan.

În 2019, vânzările totale ale grupului auto Renault au scăzut cu 3,4% în ritm anual, până la 3,753 milioane de vehicule.

În schimb, vânzările mondiale de autoturisme şi utilitare marca Dacia au crescut anul trecut cu 5,1% până la 736.570 unităţi.

În contextul pandemiei, Renault a decis să oprească producţia la toate facilităţile industriale din Franţa, din cauza pandemiei. Renault a precizat că măsura va afecta 12 uzine şi 18.000 de angajaţi în Franţa.

Continuarea activităţilor de producţie la uzinele grupului din alte ţări europene va depinde de situaţia din fiecare ţară”, a precizat producătorul auto francez.

sursa