Actualitate

Andrei Nastase va fi candidatul Platformei DA la Primaria Chisinau

Andrei Năstase va fi candidatul Platformei DA pentru primăria Chișinăului. Anunțul făcut luni a luat prin surprindere societatea civilă care spera ca formațiunea condusă de Năstase și Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al Maiei Sandu să propună un candidat comun, citează Libertatea.ro.
Anunţul privind candidatura lui Andrei Năstase a fost făcut luni într-o conferinţă de presă, după şedinţa Consiliului Naţional Politic al Platformei DA de la sfârşitul săptămânii trecute.

Președintele DA a declarat că dacă va câştiga scrutinul va lansa schimbarea pentru normalitate în Chişinău, unde spune că principalele probleme sunt haosul şi corupţia.
Referitor la o eventuală candidatură comună cu PAS, Năstase a spus că a discutat în urmă cu câteva zile cu Maia Sandu, şi cu unii membri ai formaţiunii ei, și că așteaptă răspunsul lor dacă îl vor susține în campanie.

Astfel, Andrei Năstase este primul candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău anunţat de către o formaţiune politică. La Chişinău ar urma să se desfăşoare noi alegeri după ce primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, şi-a dat demisia la 16 februarie.

Acesta a declarat că este gata să participe la scrutin. Primarul interimar Silvia Radu a spus anterior că este prematur să spună dacă va candida sau nu la alegeri.

Comisia Electorală nu a anunțat încă data la care vor avea loc alegeri în Chișinău și Bălți. În prezent, Comisia examinează demersurile depuse, inclusiv face o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizarea noilor alegeri locale în municipiile Bălţi şi Chişinău, care nu sunt planificate în bugetul de stat.

Miza scrutinului local din cele două orașe este esenţială din perspectiva alegerilor parlamentare ce se vor desfăşura la sfârşitul anului.