Actualitate

Anunt devastator pentru soferi! Iata ce se va intampla in aceasta iarna cu masinile. Romani trebuie sa afle urgent!

Anunt devastator pentru soferi! Iata ce se va intampla in aceasta iarna cu masinile. Romani trebuie sa afle urgent!Din nou soferi romani vor fi afectati de aceasta decizie dura din partea producatorilor de masini Dacia, daca la iarna va fi prea frig, acestia ar putea sa ramana fara gazele naturale, relateaza b1.ro.

Acest nou proiect de lege este dezbatut acum in guernul roman, si va fi publicat in monitoruol oficial de catre Ministerul Energiei.

„Pe lângă Dacia, altor 10 mari consumatori li se va întrerupe furnizarea de gaze naturale: Electrocentrale (Elcen) Bucureşti, termocentrala Petrom de la Brazi, termocentrala Romgaz de la Iernut, Colterm CET Centru Timișoara, Azomureş Târgu Mureş, Chemgas Slobozia, Viromet Victoria, Electrocentrale Galaţi, Electrocentrale Constanţa şi Termoficare Oradea.
Toţi aceştia sunt definiţi, în proiect, ca fiind consumatori întreruptibili de siguranţă”, scrie focus-energetic.ro.

În situaţie de criză, pe perioada nivelului de urgenţă, Ministerul Energiei poate dispune utilizarea combustibililor alternativi (inclusiv prin utilizarea stocurilor de produse petroliere), precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019; furnizorii care nu au încheiate contracte cu clienți protejaţi vor pune la dispoziţia celorlalţi furnizori cantităţile de gaze naturale necesare acoperirii consumului clienţilor protejaţi; furnizorii care au încheiate contracte cu clienți protejaţi şi care dispun de gaze naturale suplimentare consumului clienților protejaţi din portofoliul propriu vor pune la dispoziţia altor furnizori care au în portofoliu clienţi protejaţi și/sau clienţilor protejaţi cantităţile de gaze naturale necesare acoperirii consumului acestora; măsuri privind identificarea clienţilor întreruptibili de siguranţă și utilizarea acestora în situații de criză.