Actualitate

Arafat sa decis: Timisoara intra inca 72 de ore in carantina

GDS a anunţat prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.
Răsturnare de situaţia la Timişoara. Asta deşi Comitetul pentru Situații de Urgență a decis sâmbăta seară să se ridice măsură carantinei la Timișoara.
Noua decizie a survenit după ce Comitetul condus de Raed Arafat a intervenit.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

La ședință CJSU de sâmbătă seara au fost 20 de voturi pentru prelungirea carantinarii, 9 împotrivă și 9 abțineri, intre care și a primarului Dominic Fritz. Pentru a se putea prelungi măsură ar fi fost nevoie însă de 2 treimi dintre voturile membrilor prezenți pentru. Nu va fi prelungita carantina nici pentru comunele periurbane, desi incidenta cazurilor e crescută aproape peste tot.

Acum 2 săptămâni: Dumbrăvița – 9,88 Ghiroda – 6,39 Giroc – 10,47 Moșnița Nouă – 12,39 Sâmbăta, 20 martie: Dumbrăvița – 7,42 Ghiroda- 7,71 Giroc – 10,42 Moșnița Nouă – 11,22.

”În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.”

sursa