Actualitate

Autocar cu 42 de persoane implicat intr-un accident

Un autocar plin cu pasageri, care se îndrepta spre Republica Moldova, a ieșit în afara părții carosabile, pe DN2 E 85, în zona localității Pufești.

Autoritățile au activat plan roșu de intervenție. De asemenea, în Brașov un autoturism condus de un tânăr de 19 ani s-a răsturnat în prăpastie.
Nouă persoane au fost rănite noaptea trecută după ce un autocar cu 42 de pasageri la bord a părăsit carosabilul. Accidentul s-a produs pe DN2 E85, în zona localității Pufești.

Din cauza numărului mare de victime, autoritățile au activat planul roșu de intervenție. S-a intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un microbuz transport persoane și o autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Vrancea, precum și trei ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Județean Vrancea.

De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale structurilor suport, respectiv echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pufești.
La data de 25.04.2023, ora 23:49, politistii Serviciului Rutier au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN2 E85, în afara localitatii Pufești, s-a produs un eveniment rutier.

Din verificări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea un ansamblu format din autocar, în care se aflau 42 de pasageri și remorcă, în afara localității Pufești a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, prin partea dreaptă a sensului său de deplasare.

A rezultat rănirea ușoară a 9 pasageri din autocar și avarierea ansamblului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a transmis IPJ Vrancea.

Dintre persoanele rănite, doar două au ajuns la spital în Focșani, restul primind îngrijiri la locul accidentului.

sursa