Actualitate

Baia Mare fără Sărbătoarea Castanelor

Într-o postare pe contul său de Facebook, deputatul Gabriel Zetea lansează un atac dur asupra PNL Maramureș, pe care îi acuză de dublu standard.

Mai exact, deputatul susține că liberalii i-au lăsat pe băimăreni fără Sărbătoarea Castanelor, un eveniment emblematic pentru municipiu: “De ce au decis asta cei din PNL Maramureș? Pentru că banii băimărenilor, maramureșenilor, sătmărenilor, bistrițenilor sau sălăjenilor trebuie să ajungă în Cluj”, a scris Zetea.

Redăm mai jos, integral, declarația sa:
PNL Maramureș A DECIS: banii de la festivaluri merg DOAR în Cluj! Prin decizia consilierilor locali peneliști, Baia Mare a rămas FĂRĂ ”Sărbătoarea Castanelor”, un eveniment emblematic pentru municipiul nostru. De ce au decis asta cei din PNL Maramureș? Pentru că banii băimărenilor, maramureșenilor, sătmărenilor, bistrițenilor sau sălăjenilor trebuie să ajungă în Cluj. Clujul a avut 4 zile de UNTOLD, cu 300.000 de persoane (declarate!), în timp ce turismul în Baia Mare supraviețuiește tot mai greu. DE FIECARE DATĂ, PNL Maramureș a luat poziția ”ghiocel” în fața lui Boc! De fiecare dată, Maramureșul a fost VĂDUVIT DE FONDURI, pentru că toate investițiile au fost MEREU direcționate către Cluj. Primul PeNeList al județului, Ionel Bogdan a arătat ÎNCĂ O DATĂ cât de aservit este șefului său de la Cluj, blocând orice șansă a municipiului băimărean de a organiza zilele orașului, eveniment care ar fi fost o gură de oxigen pentru turismul lor. Și ar fi adus fonduri atât de importante la bugetul local!

Nu s-au înțeles la sume dar puteau să discute, să reducă fondurile, însă în final SĂ AJUNGĂ LA UN ACORD! Nu are Baia Mare bani suficienți să organizeze evenimentul? Administrația județeană condusă de prim-penelistul Ionel Bogdan, cel care a aruncat sute de mii lei pentru a organiza o gală de box pentru consilierii județeni peneliști, dar și alte sute de mii de lei pentru a organiza ”Hora la Prislop” -un alt eveniment ”ÎNGĂLBENIT” la modul odios- putea să facă un parteneriat cu comunitatea băimăreană și să arate maramureșenilor că RESPECTĂ TRADIȚIA locală. La ”Hora la Prislop”, -care pentru prima oară s-a desfășurat fără prezența județului Bistrița Năsăud, pentru că președintele Consiliului Județean este pesedist iar la eveniment au fost invitați numai peneliștii-, DOAR pentru scenă s-au plătit 100.000! de lei, DE TREI ORI MAI MULT decât prețul pieței.

Prim-penelistul Ionel Bogdan a dovedit, în decursul unui an, că NU RESPECTĂ pe nimeni. În primul rând nu-și respectă cuvântul dat maramureșenilor, pentru că el ascultă doar DIRECTIVELE care îi vin din Cluj. Iar mai nou de la Cîțu, cel care a aruncat țara în aer prin criza politică pe care a declanșant-o și care dublează criza sanitară și cea economică! Cât timp vei mai SFIDA maramureșenii, Ionele?

sursa