Actualitate

Sărbătoarea Castanelor, amânată

Administrația publică locală a municipiului Baia Mare a luat decizia de a decala cu o săptămână perioada de desfășurare a Festivalului Castanelor 2017. Anunțul privind motivele pentru care s-a luat această decizie a fost făcut de către primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 5 septembrie.

Principalul motiv invocat pentru decalarea festivalului îl constituie dorința de a respecta legalitatea organizării acestui amplu eveniment.

„Din dorința de a respecta în mod perfect legalitatea, dar și pentru a oferi un eveniment de înaltă ținută artistică și o organizare desăvârșită atât băimărenilor cât și celor care vin să ne viziteze orașul cu ocazia Festivalului Castanelor, perioada de desfășurare va fi 5-8 octombrie 2017. Acest interval de timp, până la debutul evenimentului ne permite o eficientă promovare atât pe plan local cât și național, programul Festivalului Castanelor fiind astfel gândit încât să aducem în orașul nostru cât mai mulți turiști”, arată Cătălin Cherecheș.

Un al doilea motiv: Maramureș – Balloon Fiesta, care are loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie pe Aerodrom.

„De asemenea, printr-un parteneriat în care ne vom angaja, în preambulul Festivalului Castanelor va avea loc Maramureș-Balloon Fiesta, cel mai mare eveniment de acest gen din România, desfășurat pe aerodromul de la Aeroclubul Baia Mare, în perioada 28 septembrie-1 octombrie”, a mai adăugat primarul.

Prognoza meteo nefavorabilă, încă un motiv pentru amânarea festivalului

„Nu în ultimul rând, prognoza meteo a constituit un factor determinant în stabilirea unui nou interval pentru desfășurarea Festivalului Castanelor, dar și faptul că ne dorim ca acest eveniment, de tradiție pentru Municipiul Baia Mare să ne întâmpine pe noi, băimărenii, dar și pe oaspeții noștri cu castane autohtone nu de import”, spune Cătălin Cherecheș.

Programul complet al Festivalului Castanelor va fi prezentat vineri, 8 septembrie 2017. În acest moment este cert că, cuplurile care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsnicie vor fi onorate în cadrul evenimentului „Nunta de Aur” care va avea loc în data de 1 octombrie 2017. Mai mult, iubitorii de flori vor putea vizita standurile din cadrul Expo Flora începând cu 6 octombrie 2017.

Actualmm.ro