Actualitate

Botoșani: O biserică a fost distrusă de flăcări. Cum s-a petrecut tragedia

O biserică din comuna Albeşti, judeţul Botoşani, a fost distrusă într-un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Focul a fost provocat de jarul căzut din soba aflată în lăcaşul de cult.

O biserică din Botoșani a ars într-un incendiu

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani au precizat că pompierii au fost solicitaţi să intervină în noaptea de sâmbătă spre duminică la un incendiu izbucnit la biserica din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albeşti.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Trusesti şi Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă.

“La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau bunurile din pronaos, dar şi o parte din acoperiş, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcţie. Concomitent cu acţiunea de stingere, pompierii au intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserică şi altar.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit, în total, 16 pompieri militari şi voluntari”, a transmis ISU Botoşani.

În urma incendiului, mai bine de jumătate din biserică a fost distrusă.

Focul a fost provocat de jarul căzut din soba care încălzea lăcaşul de cult şi care a aprins materiale combustibile.

sursa