Showbiz

Cauza Șocantă a Morții Actorului Matthew Perry Dezvăluită de Legiști

Cauza morții actorului Matthew Perry, cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing în sitcomul „Friends”, a fost dezvăluită oficial de Departamentul de Medicină Legală al comitatului Los Angeles. Potrivit concluziilor examinării post-mortem, moartea sa a fost catalogată ca un accident ca urmare a „efectelor acute ale ketaminei„.

Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit în stare de inconștiență în piscina reședinței sale pe 28 octombrie, iar decesul său a fost confirmat ulterior. Analiza post-mortem a arătat că actorul a murit din cauza efectelor acute ale ketaminei, cu factori contribuitori, precum înecul, boala coronariană și efectele buprenorfinei, un analgezic utilizat în tratarea tulburărilor legate de consumul de opioide.

Departamentul de Medicină Legală a confirmat că modalitatea morții este un accident. Dr. Raffi Djabourian, medic legist, a explicat că nivelurile ridicate de ketamină găsite în mostrele post-mortem ar putea cauza atât suprastimularea cardiovasculară, cât și depresia respiratorie. Înecul ar contribui la probabilitatea scufundării în piscină după ce și-a pierdut conștiența, iar boala coronariană agravează efectele miocardice induse de ketamină asupra inimii.

În timpul vieții, Perry a vorbit deschis despre lupta sa cu abuzul de substanțe și dependența, inițiind chiar înființarea unui adăpost pentru bărbații care se confruntă cu astfel de probleme. După moartea sa, o fundație a fost înființată în numele său, având ca scop sprijinirea celor care luptă cu dependența de substanțe.

Jennifer Aniston, colega lui Perry din „Friends”, a susținut public această fundație, solicitând sprijin pentru a „onora moștenirea” actorului. Cauza morții a fost făcută publică la scurt timp după ce Aniston a dezvăluit că a discutat cu Perry prin mesaje în dimineața zilei în care acesta a decedat, descriindu-l ca fiind „fericit și sănătos„.

sursa realitatea