Politica

CCR,”Legea liceului în limba maghiara, neconstituționala”

CCR,”Legea liceului în limba maghiara, neconstituționala”Curtea Constituţională a admis sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

Sesizarea la CCR a fost formulată de 50 de parlamentari PNL şi 16 parlamentari PMP, precizează b1.ro.

Proiectul de lege privind înființarea liceului a fost inițiat de UDMR și susținut de coaliția PSD-ALDE.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a afirmat că înfiinţarea liceului reprezintă „ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români în anul Centenarului”.

Decizia aberantă a PSD şi a celorlalţi sateliţi de a susţine un demers care nu are nimic în comun cu revendicările unei minorităţi din România trebuie sancţionate”, a mai precizat Tomac.

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a susţinut că acest liceu este un „tain” pe care majoritatea PSD-ALDE l-a plătit UDMR pentru a susţine deciziile lor.

PNL şi PMP greşesc prin acţiunile lor care împiedică înfiinţarea şcolii. În acest moment, aceste partide folosesc orice ocazie să blocheze dialogul romano-maghiar, resping orice iniţiativă importantă pentru comunitatea maghiară”, a declarat, la rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.