Politica

Eugen Tomac: Viktor Orban, Trebuie sancționat!

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a avut o reacție fermă după declarațiile controversate făcute de premierul ungar Viktor Orban chiar în România, la Băile Tușnad.

Este inacceptabil să ne spună cum să facem să fim slugi ale Kremlinului și trebuie sancționat”, a punctat Tomac.

Acesta a deplâns apoi faptul că autoritățile române asistă pasiv la ieșirile din decor ale liderului de la Budapesta, chiar în țara noastră.

Amintim că, în cuvântarea de la Băile Tușnad, Viktor Orban a criticat din nou sancțiunile impuse Rusiei și a susținut că Occidentul nu ar trebui să țină partea Ucrainei, ci să urmărească pacea. De asemenea, a denunțat „amestecul” dintre rasele europene și cele non-europene și a punctat că „la noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”.
Liderul PMP a susținut că e „inadmisibil și revoltător” faptul că statul român nu reacționează la declarațiile lui Orban, „care s-a transformat în avocatul lui Putin în România”.
„Este inacceptabil să ne spună cum să facem să fim slugi ale Kremlinului și trebuie sancționat.

PMP condamnă dur un asemenea comportament. UE trebuie să rămână unită alături de Ucraina. Statul român să îi transmită lui Viktor Orban că nu este binevenit cu un astfel de comportament pe teritoriul României”, a declarat Eugen Tomac
Acesta a mai susținut că „Orban este avocatul lui Putin” și că discursul acestuia de la Băile Tușnad a fost unul „antieuropean”.

„Se impune o notă de protest din partea statului român. Orban și afișează cu orice ocazie servilismul față de Putin”, a mai afirmat președintele PMP.

sursa