Scitech

Cea mai bună metodă de încărcare a telefonului mobil

Telefonul mobil reprezintă, în prezent, un dispozitiv indispensabil pentru cei mai mulți oameni. Ca atare, este foarte important ca bateria să țină cât mai mult și să se încarce repede.

Dacă în urmă cu câțiva ani aceasta era detașabilă de smartphone, acum bateria vine încorporată în telefon, astfel că ea nu mai poate fi schimbată la orice service.

Ca orice lucru și bateria telefonului mobil are o durată de viață, iar ea poate fi prelungită sau scurtată în funcție de modul în care dispozitivul este folosit de utilizator. Așadar, pe măsură ce trece timpul energia din baterie scade mai repede. Dar care este soluția pentru ca aceasta să aibă o durată de viață mai mare?
Cum să prelungești viața bateriei la smartphone? Cu toții am observat că, după o anumită perioadă, bateria telefonului nu mai ține atât de mult ca la început.

Drept urmare, ea trebuie încărcată mai des, cu toate că am respectat toate regulile din manualul dispozitivului. Viața bateriilor litiu-ion e, de obicei, de 500 de cicluri, aproximativ 1 an și jumătate.

Ciclul bateriei e o încărcare completă, de la 0 la 100. Cu cât telefonul trece prin mai multe cicluri complete, cu atât trebuie să îl încarci mai des, a declarat Liz Hamilton, din cadrul Mobile Klinik
Totodată, nu este indicat nici ca telefonul să se descarce complet. Pentru ca bateria să aibă o sănătate cât mai îndelungată este recomandat ca aceasta să fie încărcată când ajunge la 25% și scoasă din priză când ajunge la 85%.

Dacă totuși dispozitivul este ținut la curent până la 100% ar fi bine ca luminozitatea ecranului să fie scăzută, iar anumite funcții să fie dezactivate, cum ar fi locația și notificările. Aceste sugestii vor ajuta la menținerea sănătății bateriei cât mai mult timp.

sursa