Social

Cele patru specii au devenit protejate-Somnul, șalăul, știuca și crapul din Delta Dunării nu se vor mai putea pescui.

Somnul, șalăul, știuca și crapul din Delta Dunării sunt specii care nu vor mai putea fi pescuite decât în competiții sportive sau pentru recreere, urmând a fi eliberate ulterior. Având în vedere că aceste specii au devenit protejate, turiștii care prind somn, șalău, știucă sau crap și nu eliberează peștii riscă să fie amendați și să rămână fără permis de pescuit.

Potrivit directorului executiv al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Viorica Bîscă, decizia de a trece aceste specii de pește în rândul celor protejate a avut la bază studii care au indicat o scădere drastică

“Decizia s-a bazat pe studiul anual de evaluare a resurselor care a recomandat că pescuitul celor patru specii să se facă prin metoda catch and release, tocmai pentru că s-a observat un declin al celor patru specii”, a precizat aceasta .

Cum era de a;teptat decizia nu a fost pe placul turiștilor și al pescarilor amatori. Cătălin Balaban, președinte al unei asociații de pescari a semnlat faptul că autoritățile trebuie să o explice mai bine: „Această decizie cred că ar fi trebuit comunicată mult mai bine și explicată de către reprezentanții Rezervației Biosferei în momentul în care se discută acel draft de ordin de prohibiție.”

sursa