Extern

China, la întrecere cu SUA. Oamenii lui Xi Jinping au programat prima misiune cu echipaj pe planeta Marte

China pregătește prima misiune cu echipaj pe planeta Marte. Aceasta va avea loc, cel mai probabil, în anul 2033. Aselenizarea face parte dintr-un program amplu cu privire la Planeta Roșie. Ulterior, chinezii intenționează să facă zboruri regulate pe Planeta Roșie și să-i exploateze resursele, informează Reuters.

După prima misiune cu echipaj, programată pentru anul 2033, vor urma încă trei, în 2033, 2035, 2037 și 2041, a anunțat Wang Xiaojun, șeful principalului producător chinez de rachete, la o conferință din Rusia, cu privire la exploararea spațiului cosmic.

Până să trimită oameni pe Marte, China va trimite roboți, care să studieze posibilele locații pentru amplasarea bazei și zonele pentru construcția de sisteme de extragere a resurselor, a transis China Space News.

Misiunile pe planeta Marte, o mare provocare pentru guvernele din SUA și China

Pentru a putea supraviețui pe Marte, echipele de astronauți vor trebui să poată utiliza resursele Planetei Roșii. Printre acestea se numără extragerea apei și generarea de oxigen și producerea de electricitate.

Un alt aspect important al proiectelor reprezintă dezvoltarea tehnologiilor necesare pentru a readuce pe Pământ astronauții. Prima misiune dus-întors, de test, fără echipaj, este programată pentru finalul anului 2030.

China și SUA se luptă pentru supremație, în ceea ce privește aselenizarea Planetei Marte. Agenția spațială NASA dezvoltă deja o tehnologie pentru a efectua curse dus-întors cu echipaj pe Marte, începând din anii 2030.

În plus, China, are în plan înființarea unei baze la polul sudic al Lunii și desfășurarea unor expediții robotizate către asteroizi și Jupiter, în aceeași perioadă.

sursa