Sport

Controversa la Meciul Sepsi OSK vs. CFR Cluj

Meciul tensionat dintre Sepsi OSK și CFR Cluj a fost umbrit de o decizie controversată legată de al doilea gol al gazdelor, marcând o revenire după o fază controversată scrie wowbiz.ro

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a recunoscut public că golul ar fi trebuit anulat din cauza ofsaidului.

Faza din minutul 85, în care Vitalie Damașcan a marcat, a fost supusă verificării camerei VAR timp de aproximativ cinci minute. Arbitrul VAR, Iulian Dima, a încercat să determine dacă poziția lui Mario Rondon, atacantul Sepsi OSK, era sau nu în ofsaid, fiind considerat participant activ la faza golului. Cu toate acestea, golul a fost validat, iar ulterior au apărut critici asupra deciziei.

Kyros Vassaras a emis un comunicat de presă prin care a recunoscut greșeala și a declarat că linia albastră a fost atribuită greșit, iar golul trebuia anulat. El a subliniat că operatorul de reluări din echipa tehnică VAR este cel care a atribuit liniile și, deși arbitrul VAR și asistentul VAR au observat posibila poziție de ofsaid, nu au corectat eroarea.

Comisia a decis să înlocuiască toți cei trei arbitri implicați în această decizie la viitoarele delegări, iar Kyros Vassaras și-a exprimat scuzele în numele CCA față de această greșeală regretabilă.

În urma acestor evenimente, Panagiotis Tachtsidis, mijlocașul clujenilor, a avut o reacție dură la adresa echipei sale, vorbind despre dificultățile întâmpinate și pierderea șanselor la titlu.