Scitech

Contul de Snapchat al lui Donald Trump, blocat permanent, pentru siguranţa publică

Donald Trump a primit încă o lovitură în ceea ce privește socializarea online. După ce i-au fost suspendate conturile de Facebook, Instagram, YouTube şi Twitch , președintele SUA s-a trezit blocat și pe Snapchat. Reprezentanţii platformei susţin că măsura este permanentă și menită să menţină ”siguranţa publică”.

„În interesul siguranței publice și ca urmare a încercărilor sale de a răspândi mesaje dezinformatoare, discursuri ce incită la ură și violență, care sunt încălcări clare ale politicii, am luat decizia de a rezilia definitiv contul”, a transmis SnapChat.

Oficial, contului de Snapchat al președintelui SUA va fi reziliat pe 20 ianuarie.

Companiile care dețin rețelele sociale au recurs la blocarea conturilor lui Donald Trump în urma violenţelor din data de 6 ianuarie de la Capitoliu, din cauza faptului că președintele și-ar fi instigat susținătorii.

Trump a mai fost sancționat de Snapchat de-a lungul timpului. În iunie 2020, rețeaua a luat prima măsură împotriva preşedintelui, adică nu a mai promovat postările sale pe platforma Discover, citând retorica ce incită la violenţă şi ură, în timpul protestelor legate de uciderea lui George Floyd, aflat în custodia poliţiei din Minneapolis.

De atunci, potrivit Snapchat, Trump a încercat de mai multe ori să încalce regulile comunităţii şi termenii, care interzic răspândirea de informaţii false, discursul instigator la ură şi incitarea la violenţă sau elogierea acesteia, iar rețeaua a eliminat de fiecare dată conţinutul problematic şi l-a avertizat.

Săptămâna trecută, Snapchat a decis să suspende pentru o perioadă nedeterminată contul liderului de la Casa Albă, iar miercuri, acesta a fost blocat permanent

sursa