Showbiz

CTP: „Un partid de tejghetari care precupeţesc funcții, bani, influență. Cum să negocieze de pe poziţii de forţă cu PSD-ul când ei au bătut la uşa PSD-ului?”

Cristian Tudor Popescu a criticat în termen duri modul de desfășurare a negocierilor pentru formarea noului Cabinet și a calificat PNL-ul drept un partid de „tejghetari, care precupeţesc la tejghea funcții, posturi, bani, influență”.
Jurnalistul a criticat faptul că PNL-ul face o „pseudoopoziţie, şi nu o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD„. Spre deosebire de PNL, care „mimează opoziţia de 30 de ani„, Cristian Tudor Popescu spune că „PSD-ul e băgat în ADN-ul acestui popor şi nu poate fi scos din prim-planul politicii româneşti„.

„Ce cuvânt e potrivit pentru Partidul Național Liberal… Un singur cuvânt li s-ar potrivi – tejghetari. Partid de tejghetari, deoarece acești inși nu fac de 30 de ani decât să precupețească la tejghea funcții, posturi, bani, influență, putere fără să conteze vreodată, cu adevărat, ca opoziție în România, pe principiile și valorile fundamentale ale liberalismului.
Asta a făcut și face un lucru foarte rău în politica românească. De ce? Pentru că falsa opoziție, pseudoopoziția pe care a făcut-o PNL a blocat tot timpul închegarea unei opoziții autentice împotriva PSD.

PSD e o permanență a acestor plaiuri. Vasile Văcaru spunea, în anii 90: „Dumnezeu e pesedist!”. Partidul ăsta nu poate fi scos din prim-planul politicii românești. Eu am renunțat la ideea asta. Nu se poate. E în fibra acestui popor, e băgat acolo în ADN-ul lui, n-ai ce să-i faci.

Însă PNL-ul a mimat opoziția vreme de 30 de ani. Singura șansă e să se constituie o opoziție autentică, valabilă, o opoziție doctrinară la PSD. Or, ce opoziție avem noi aici, unde acordul politic s-a încheiat, ne-a anunțat domnul Ciucă. Vasăzică, nicio problemă să ne înțelegem cu PSD-ul, urmașul PCR, cu Partidul Național Liberal, urmașii Brătienilor„, a comentat gazetarul