Actualitate

Datorii Grele din Constanţa: Pe Lista Ruşinii

Fiscul a publicat recent lista debitorilor care acumulează datorii mari către stat, iar printre aceștia se numără și nume importante din Constanţa. Este un semnal de alarmă pentru contribuabili și o problemă care trebuie abordată cu seriozitate scrie cugetliber.ro

În încercarea de a-și recupera datoriile, Fiscul recurge la diverse măsuri, inclusiv publicarea listei ruşinii, care îi expune pe restanțieri în fața opiniei publice. Acest demers este reglementat de legislația în vigoare și este menit să tragă un semnal de alarmă pentru cei care nu își achită obligațiile fiscale.

În lista publicată de ANAF pentru trimestrul al patrulea al anului 2023, se regăsesc și instituții publice, și agenți economici privați din Constanţa, care acumulează datorii mari către stat. Printre acestea se numără Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa, cu datorii de peste 2 milioane de lei, și alte entități precum Liga Apărării Drepturilor Omului, Filiala Constanţa a UAP din România sau Penitenciarul Constanţa-Poarta Albă.

Și agenții economici privați nu sunt feriți de datorii semnificative, cum ar fi Amenajări Interioare Constanţa SRL sau CLD Sweet Constanţa SRL. De asemenea, cluburile sportive din Constanţa au și ele restanțe la bugetul de stat, exemplul cel mai eloc fiind Handbal Club Municipal Constanţa, cu datorii de peste 3 milioane de lei.

Aceste cifre ar trebui să ridice semne de întrebare și să determine autoritățile să ia măsuri pentru recuperarea datoriilor și pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor. Este important ca fiecare contribuabil să își asume responsabilitatea pentru obligațiile sale fiscale și să își achite datoriile la timp, pentru a evita consecințele neplăcute și pentru a contribui la buna funcționare a sistemului fiscal.