Politica

Decizie de ultima ora a Presedintelui Klaus Iohannis. A retras Spitalului Judetean din Suceava!

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis astazi a semnat decretul cu privire la retragerea oferite Spitalului Judetean de Urgenta din Suceava, relateaza spynews.ro.

Adevarul este pentru neregulile grave au iesit la iveala odata cu aparitia crizei de COVID-19.

Motivele se referă la neregulile grave scoase la iveală odată cu izbucnirea crizei de coronavirus.

Decorația fusese oferită spitalului a fost făcută cu un an în urmă „în semn de apreciere pentru activitatea de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”.

Klaus Iohannis a retras titlul de onoare al spitalului din Suceava
Într-un comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezindențiale se motivează decizia luată în cazul Spitalului Județean din Suceava.
„În temeiul prevederilor art. 94 lit. b) și ale art. 100 din Constituția României, republicată, precum și ale Legii nr. 29/2000 privind sistemul național de decorații, republicată, având în vedere gravele deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19, de natură să anuleze orice rezultate meritorii obținute anterior, a fost retras Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, conferit prin Decretul nr. 205 din 5 aprilie 2019, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.