Actualitate

Dosarul Revoluției a fost trimis în judecată. Augustin Lazăr: „Responsabilitatea pentru victime nu este una instituțională, ci una directă, individuală”

Procurorul general Augustin Lazăr a venit cu anuntul in legatura cu dosarul de la Revolutiadin 1989, care la trimis la procurorii de la Parchetul Militar, relateaza b1.ro.

„Este un moment deosebit pentru justiția militară și pentru justiția română, în general, un moment care marcheză îndeplinrea unei datorii profesionale și morale față de istorie. Finalizarea acestei cauze reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din proiectul managerial pe care mi l-am asumat în urmă cu trei ani.

Oameni de cultură, politicieni, cercetători, istorici au exprimat, de-a lungul timpului, diverse teorii, explicații, aprecieri în legătură cu momentul decembrie 1989.

Astăzi, juriștii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar ca parte componentă a unei investigații foarte complexe care a pornit de la ideea ca responsabilitatea pentru victimele Revoluției nu este una instituțională, ci una directă, individuală. 

Rechizitoriul secției Parchetelor Militare însumează 12 volume, în total 3280 de file.

Dosarul cauzei cuprinde 3330 de volume, dintre care 2030 de volume au fost instrumentate după 13 iunie 2016. 

Pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate în principal problele obținute după 13 iunie 2016, dată la care judecătorul din cameră preliminară din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție a confirmat redeschidrea urmăririi penale în această cauză”, a declarat, luni, Augustin Lazăr.