Politica

Dragnea: Există un plan ca Guvernul să fie dat jos

Liviu Dragnea a declarat că există un plan ca Guvernul Dăncilă să fie dat jos până la 1 ianuarie, dată în care România va prelua președinția Consiliului UE. În opinia liderului PSD, după această dată Executivul nu va mai putea fi contestat, pentru că minciuna nu poate fi dusă la nesfârșit.

„Da, categoric da (există acest plan). El este străveziu, nici nu trebuie să ai foarte multe informaţii, doar răbdare şi să pui toate piesele de puzzle pe masă, cu declaraţii, cu acţiuni, declaraţii interne, declaraţii externe. Preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România înseamnă de fapt preluarea de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă şi de către miniştrii din Guvern, pentru că – cu toate presiunile lui Iohannis, la Bruxelles – s-a decis că premierul şi Guvernul sunt cei care trebuie să gestioneze aceste lucruri, nu preşedintele. Cu acest guvern intrat în anul 2019, nu mai poate fi dat jos, nu mai poate fi contestat, nu mai poate fi dusă la nesfârşit minciuna”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.
Șeful PSD a mai precizat că, în 2019, când vor avea loc prezidențialele, Klaus Iohannis își va dori să aibă „nişte servicii care, în continuare, să se joace prin Justiţie, ca să le poată folosi să şantajeze, să preseze, să ameninţe”.

Dragnea a mai afirmat că în acest moment se află într-o cursă contracronometru cu așa-zisul sistem: „Este, pe de altă parte, o cursă contracronometru – acum, şi de aia tot apar şi probabil o să mai apară chestiuni de genul acesta; sper să nu mai apară în partid, dar nu este imposibil – o cursă contracronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile Justiţiei este în vigoare. Mă rog, Înalta Curte spune că nu e în vigoare – şi acolo e de discutat, de ce, care sunt motivele, de ce nu aplică singura instanţă din România. O altă lege dintre cele trei ale Justiţiei – a fost contestaţia respinsă la Curtea Constituţională şi Iohannis trebuie să o semneze. Săptămâna viitoare, cred că ar trebui să se discute la CCR şi a treia lege. Nu ştiu ce va face Curtea. Urmează Codurile penale să fie trimise înapoi la Parlament. Urmează să începem dezbaterile pe modificare la Legile securităţii naţionale, un pachet de legi care îi doare foarte tare, pe serviciile secrete şi pe Iohannis”.
„Nevrând să facem ceva împotriva funcţionării constituţionale a serviciilor, vrem să îi aducem în matca lor, să intre în curte şi să nu mai stea prin instanţe şi prin parchete. SPP, la fel, să nu mai stea nici el în câmpuri tactice, pentru că Pahonţu se zbenguie de ani de zile prin instanţe şi parchete. Avem legea pensiilor, care trebuie adoptată tot în toamna asta. Legea lobby-ului… Şi dacă toate lucrurile astea se întâmplă şi ne prinde 15 decembrie la guvernare, ei au pierdut total meciul”, a mai declarat Liviu Dragnea.

B1.ro

Social-democratul a reiterat faptul că legile securității naționale vor avea grijă ca serviciile să fie aduse în matca lor constituțională.