Actualitate

Elena Udrea, anunț bomba despre Traian Basescu

Elena Udrea, anunț bomba despre Traian BasescuElena Udrea reacționează, după ce Traian Băsescu a făcut public un document secret al SRI care vizează dosarul „Gala Bute”. Fostul ministru anunță că, împreună cu avocații săi, a decis să solicite repunerea cauzei pe rol.
Elena Udrea spune că știa de notele SRI, iar dacă instanța i-ar fi permis să fie aduse ca probe, astazi nu era în situația de a fi condamnată „fără probe” și nici nu ar fi fost plecată din țară.
„Ca urmare a noilor informatii pe care le-am aflat cu totii din declaratiile Presedintelui Traian Basescu, informatii provenind in informari SRI, care schimba radical situatia din dosarul Gala Bute, aflat azi in pronuntare la ICCJ, am decis impreuna cu avocatii sa solicit repunerea cauzei pe rol.

Daca mi-ar fi fost admise cererile repetate, atat in etapa de fond cat si in cea de apel, de a fi aduse ca probe Notele SRI despre care stiam inca din perioada in care eram ministru, din care reiesea clar ca nu am avut nicio implicare in relatiile ilegale de afaceri dintre “denuntatorii” din dosar, inculpati ori doar martori, astazi nu eram in situatia de a fi condamnata fara nicio proba si de a fi nevoita sa cer protectie internationala fata de abuzurile care mi s-au intamplat in Romania.

Dar judecatorii ICCJ au preferat sa imi respinga probele si sa ma condamne doar pe sustinerile procurorilor DNA si a declaratiilor ilogice ale unora dintre cei implicati in dosar.
Evident, au fost toti rasplatiti cu pedepse mici si cu suspendare…”, a scris Udrea pe Facebook.

Fostul președinte a dat, miercuri, citire unor pasaje dintr-un document secret al SRI din 2011, despre care susţine că a ajuns în mâinile sale acum câteva luni, și care vizează “Gala Bute”, dosar în care este acuzată și Elena Udrea.

B1.ro