AgroInfo

Eliminarea buruienilor cu apa fierbinte

A face fața buruienilor într-un mod eficient este mereu o provocare pentru autoritățile locale și pentru agricultori. Există pe piață substanțe chimice pentru asta, dar de multe ori acestea dăunează mediului, iar utilizarea lor este limitată în spațiile publice scrie Kaercher

Cu apă fierbinte, păpădiile, ciulinii și multe altele pot fi îndepărtate fără a utiliza erbicide. O metodă blândă care nu dăunează mediului sau suprafețelor.
Spre deosebire de plantele ornamentale, buruienile cresc în mod natural, fără intervenție umană. Există multe motive pentru care buruienile trebuie îndepărtate.

În agricultură, îndepărtezi buruienile pentru a proteja culturile. În orașe, acestea sunt înlăturate pentru a menține curate spațiile publice și pentru a preveni stricăciuni aduse străzilor și clădirilor.

Multe buruieni se înmulțesc extrem de repede și pot cauza daune severe din cauza rădăcinilor acestora. De asemenea afectează felul în care arătă spațiile publice.
Metode termale, mecanice sau chimice, toate pot fi folosite pentru a distruge buruienile. Diferă unele de altele, atunci când vine vorba de impactul asupra mediului, sustenabilitate și eficiență.
Buruienile pot fi îndepărtate eficient folosind diverse metode termale. Principiul care stă la baza îndepărtării buruienilor prin acțiune termală este acela că majoritatea proteinelor sunt distruse la o temperatură de aproape 42°C. Asta înseamnă că proteinele se modifică, se rup și nu-și mai pot îndeplini funcțiile.

Căldura care este necesară poate fi generată și aplicată în mai multe moduri direct, sub formă de flacără sau indirect, prin intermediul radiației termale, cum ar fi apa fierbinte sau aburul. Apa fierbinte este singura metodă care nu utilizează chimicale care ajunge de asemenea și la rădăcini.

Chiar dacă rădăcinile nu sunt distruse pe loc, buruienile sunt slăbite prin reaplicări de tratamente cu apă fierbinte. Dacă veți începe să aplicați tratamente cu apă fierbinte, creșterea la loc a plantelor va fi temperată și nu va mai fi nevoie ulterior de aplicări dese ale tratamentelor, în următorul an.

Că o regulă generală, într-un an e nevoie de trei până la patru tratamente.
Temperatura este foarte importantă atunci când îndepărtați buruienile cu ajutorul apei fierbinți. Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât buruienile sunt distruse mai eficient.

Aparatele de spălat cu presiune pot furniza apă încălzită până la o temperatură de 98°C, chiar la pragul temperaturii la care apare și aburul, ceea ce este ideal.