Scitech

Elon Musk, intenționează să conecteze creierul oamenilor la internet până anul viitor, implementand un cip in creierul omenesc!

Elon Musk este un om ocupat.

Când nu sapă un tunel sub un oraș important pentru a încerca să creeze o nouă formă de transport sau să înceapă un producător important de mașini sau să încerce să mute specia umană pe Marte , conduce o companie care intenționează să implanteze cipuri de computer în ființe umane .

Compania respectivă se numește Neuralink și ești iertat dacă nu ai auzit niciodată de ea – de când a fost anunțat în 2016, nu s-au spus prea multe despre startup-ul din San Francisco. Dar un eveniment de marți seară, cu Musk însuși, a oferit o privire profundă la ce să ne așteptăm de la următoarea imensă aventură a lui Musk.

Neuralink are trei obiective declarate: Tratarea tulburărilor creierului și ajutorarea persoanelor care au avut accidente, crearea unei interfețe creier-mașină și construirea către o potențială simbioză cu inteligența artificială. Primul dintre aceste obiective este cel mai realist pe termen scurt.

Neuralink este o companie aflată în faza incipientă, în ciuda faptului că a primit deja o sumă vastă de capital de pornire: 100 de milioane de dolari de la Musk însuși și încă 58 de milioane de dolari în investiții inițiale, potrivit New York Times .

Dar ambițiile companiei sunt uriașe: să creezi interfețe creier-mașină care să permită mintii tale să interfețe direct cu puterea de procesare externă. Sună ca ceva din „Star Trek”, dar logica este solidă.

„Dacă cunoașteți pe cineva care și-a rupt gâtul, și-a rupt coloana vertebrală – putem rezolva asta cu un cip”, a spus Musk marți seară. „Și asta este ceva pe care cred că majoritatea oamenilor nu îl înțeleg încă”.

Nu este doar o măsură de computerizare a creierului, ci o măsură de rezolvare a problemelor neurologice complexe. „Cred că putem face o sumă incredibilă pentru a rezolva tulburările și leziunile creierului”, a spus Musk.

„Vreau să subliniez că nu va fi ca brusc Neuralink va avea această dantelă neuronală incredibilă și va începe să preia creierele oamenilor. Va dura mult. Și veți vedea că vine”, a spus Musk marți seară .

Glumea – o referință la conceptul Skynet-esque de conectare a creierului tuturor la internet.

Dar, mai serios, el arăta spre progresul lent al lucrului pe dispozitive cu interfețe umane. Neuralink își testează mai întâi produsele pe maimuțe și chiar spune că a reușit să permită un anumit nivel de control al computerului bazat pe minte într-o astfel de maimuță , dar va trece destul de mult timp până ca oricare dintre aceste rezultate să apară ca produse de larg consum.

„Obținerea aprobării FDA pentru dispozitive de orice fel este dificilă, iar acesta va fi un proces lent în care vom crește treptat problemele pe care le rezolvăm până când, în cele din urmă, vom putea realiza o interfață completă creier-mașină”, a spus Musk.
sursa