Scitech

Facebook achiziționează Giphy pentru o sumă nedezvăluită

Facebook achiziționează Giphy pentru o sumă nedezvăluită
Facebook achiziționează Giphy pentru o sumă nedezvăluită

Facebook a făcut o serie de achiziții nemaipomenite de-a lungul anilor, inclusiv WhatsApp și Instagram.

Ultima sa achiziție de Giphy se va încadra și în această categorie sau va ajunge în cele din urmă la scurtă durată?
Facebook, vineri, a anunțat că l-a achiziționat pe Giphy și îl va integra în echipa Instagram.

Termenii financiari ai acordului nu au fost împărtășiți, deși, potrivit surselor Axios, acordul este evaluat la aproximativ 400 de milioane de dolari.

Giphy a fost fondată de Alex Chung și Jace Cooke la începutul anului 2013, mai întâi ca motor de căutare pentru GIF-uri.

Serviciul s-a dovedit extrem de popular chiar din poartă, iar la scurt timp, a fost extins pentru a distribui GIF-uri atât pe Facebook, cât și pe Twitter.
Până în 2017, Giphy reunise peste 200 de milioane de utilizatori zilnici.

În anunțul de astăzi, Facebook a spus că 50 la sută din traficul Giphy provine din familia de aplicații Facebook (iar jumătate din acesta vine direct de pe Instagram).

Până în prezent, compania a strâns aproximativ 150 de milioane de dolari în capital de risc.

Surse familiare cu această problemă au declarat pentru Axios că companiile au început să vorbească înainte de pandemie, deși inițial, era mai mult despre un parteneriat decât o achiziție.

Privind în viitor, Giphy va continua să funcționeze pe măsură ce utilizatorii s-au așteptat. Utilizatorii vor putea încărca în continuare GIF-uri, dezvoltatorii și partenerii API vor avea în continuare același nivel de acces de care beneficiază astăzi, iar comunitatea creativă va putea totuși „crea conținut excelent”.